Konsert- och konferenssalar

 

Här på Vara Konserthus har vi både lokaler som passar de riktigt stora konferenserna eller eventen och trevliga konferensrum perfekta för mindre möten. Läs mer om våra konsert- och konferenslokaler här nedan.

 

Stora salen

Kapacitet: 517 platser

Ovalt, ljust och intimt. Så kan Vara Konserthus hjärtrum, Stora salen, beskrivas. Akustiken är förstklassig och kan anpassas för olika ändamål.

Salen rymmer 517 stycken sittplatser varav 369 stycken är på parkett och 138 stycken på balkong samt 10 sittplatser på barstolar på "Hyllan" över balkong. Scenen är 11 meter djup och 14 meter bred. De två första bänkraderna är placerade i orkesterdiket som vid behov kan läggas igen för att göra scenen större. Handikapplatser finns på tredje raden, längst till höger. Ljud- och ljus regleras från teknikerrummet längst bak på parkett.

 
Lilla scenen, restaurang och foajé

Kapacitet: 300-500 personer

Lilla scenen hittar du i anslutning till konserthusets restaurang. Här finns möjlighet att sitta och äta eller att för stående publik/åhörare lyssna på en konsert eller föreläsare.


Lilla salen

Kapacitet: 67 + 2 platser

Lilla salen är Vara Konserthus mest använda mötesplats. Här finns 67 sittplatser och akustiken är lika god som i Stora salen. Vid varje sittplats, utom på första raden, finns en fullskalig skrivskiva.

 


Fullmäktigesalen

Kapacitet: 48 platser

Varas eget kommunfullmäktige sammanträder här varje månad, och det som passar ett fullmäktige passar förstås även många andra typer av sammanträden. Här finns 48 stycken platser i gradäng och 16 stycken åhörarplatser. Salen är fullt handikappanpassad med en hiss för rullstolsbundna längs med väggen.

 

Harpan

Kapacitet: 10-15 personer

Harpan är Vara Konserthus minsta sammanträdesrum. Passar för mindre möten där ni vill sitta samlade runt ett konferensbord.


 

Studion

Kapacitet: yta på 11x12 meter

Studion är en så kallad Black-Box och är Vara Konserthus mest flexibla rum. Det finns ingen fast möblering så enbart fantasin sätter gräns. Salen passar perfekt för mingel, utställningar och mottagningar men går även att möblera för sittande evenemang med 100 sittplatser.

VARA KONSERTHUS I SOCIALA MEDIER

KONTAKT

BILJETTER
Tel 0512-315 00

ÖPPETTIDER
Biljett- och publikservice har öppet vardagar 13.00-18.00 samt två timmar innan föreställning.

RESTAURANG
Restaurangen öppnar två timmar innan föreställning.
Tel 0512-315 00
Bokning vardagar kl. 13.00-18.00 samt tre timmar innan föreställning.

KONFERENS
Tel. 0512-313 77

HITTA HIT

BESÖKSADRESS

Allégatan 49, 534 31 Vara

 

NYHETSBREV

Det lönar sig att prenumerera på våra nyheter och erbjudanden. Då är du bland de första som får ta del av kampanjer och oslagbara rabatter på spännande föreställningar och mycket mer!

Fyll i ditt namn och e-post för att få nästa brev

Namn
E-postadress