Laddar Evenemang
KINEMA
Nycirkus med Circo Aereo

KINEMA
Nycirkus med Circo Aereo

Med sin öppna och barriärbrytande inställning till olika former av scenkonst fångar och förvånar de publik över hela världen. Nu kommer det finska nycirkuskompaniet Circo Aereo till Vara! Finland har en mycket stark cirkustradition och Circo Aereo räknas som en av den finländska kulturexportens flaggskepp. Med häpnadsväckande skicklighet, subtil humor, styrka, mod, känslighet och överraskningsförmåga tar de publiken med storm - de bjuder på vackra och roliga upplevelser, utmaningar och upptäckter.

I KINEMA undersöker kompaniet teman som manuellt och mekaniskt arbete, fysisk kommunikation och fysiska förhållanden mellan människor och föremål. KINEMA är latin för rörelse och är dessutom, passande nog, ursprunget för ordet biograf då föreställningen blir fylld av imponerande videoprojektioner från videokonstnären Kalle Nio.

Föreställningen är skapad av erkände cirkuskoreografen Maksim Komaro, en av kompaniets konstnärliga ledare. De fem artisterna kommer från Finland, Sverige, Norge och Ukraina.

onsdag 18 oktober KL 19.00
PRIS: 250 kr

Längd: 1 tim
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Vara Riksteaterförening