Laddar Evenemang
Ursäkta oss
En komisk betraktelse från ett SFI-klassrum

Ursäkta oss
En komisk betraktelse från ett SFI-klassrum

Vad händer egentligen i ett SFI-klassrum och vad betyder det att fly och integreras på en ny plats? Dansteaterverk av koreografen Khamlane Halsackda behandlar integration och immigration, vilket är självupplevt av de aktörer som är med i föreställningen.

”Ursäkta oss” utspelar sig som en klass i svenska (liknande SFI – Svenska för invandrare) och innehåller flertal personliga historier från dansarna. I rummet agerar publiken elever i klassen och interagerar med verket genom konversation och genom att få uppgifter av aktörerna på scenen.

Föreställningen innefattar även fragment av berättelser från personer runt om Sverige som Khamlane träffade under den förturné som gjordes under våren 2017.

”Ursäkta oss” innehåller dans, text och humor och verket bryter även ned ”den fjärde väggen” mellan publik och dansare vilket skapar ett annat format än klassisk tittskåpsscen.

Khamlane Halsackda föddes i Laos och bor idag i Malmö. Som fyraåring flyttade han till Storbritannien där han så småningom utbildade sig till dansare. Han har dansat med flertalet brittiska danskompanier så som Shobana Jayesingh Dance Company, Random Dance, Bonachela Dance Company och Fabulous Beast Dance Theatre. Dessutom har han medverkat i flertalet produktioner Royal Opera House, Covent Garden och Malmö Opera.

Publiksamtal på Lilla scenen efter föreställningen.

måndag 23 oktober KL 19.30
PRIS: 200 kr

Längd: 1 tim
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige