Laddar Evenemang
Wermland Opera Bohuslän Big Band & Rigmor Gustafsson
Monica Zetterlund 80 år

FÅTAL
Wermland Opera Bohuslän Big Band & Rigmor Gustafsson
Monica Zetterlund 80 år

En av våra mest älskade sångerskor genom tiderna, Monica Zetterlund, skulle fyllt 80 år i år. Detta firas med en hyllningskonsert fylld till bredden med klassiskt arrangerade versioner av de mästerverk som den stora sångerskan tolkat genom sin långa karriär. Peter Nordahl står för den musikaliska bearbetning och Rigmor Gustafsson för sången. Monica Zetterlunds repertoar tillhör våra mest folkkära musikstycken och låter större och fräschare än någonsin när Wermlandsoperan och Bohuslän Big Band paketerar detta fina lingonris i ett cocktailglas. 

DIRIGENT PETER NORDAHL
SOLISTER RIGMOR GUSTAFSSON OCH CHRISTER NERFONT, SÅNG

Trubbel, Bedårande sommarvals och En gång i Stockholm är bara några av de skinande musikaliska pärlor vi bjuds på. Under konserten får vi dessutom höra Värmlandsouvertyr som kvällens dirigent, Peter Nordahl, komponerat för de två orkestrarna samt hans Svit ur filmen Monica Z. Peter Nordahl, som ursprungligen kommer från Degerfors, är specialiserad på jazz och har som kompositör, dirigent, arrangör och producent gjort ett stort antal skivor.

Monica Z tolkas av en av våra främsta sångerskor i samma genre; Rigmor Gustafsson, även hon född och uppvuxen i Värmland. Hennes karriär är kantad av grammisar, gulskivor och toppad med förtroendet att sjunga på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllopskonsert. En remarkabel röst som tillsammans med repertoaren kommer att få vartenda hårstrå på armarna att stå i givakt.

Wermland Opera har sedan 1975 försett den värmländska publiken med högkvalitativ musik och fantastiska konserter och är en viktig del av Region Värmlands kultursatsning. Det hör inte till vanligheterna att de lämnar skogarna så Vara är oerhört stolt att få vara en av scenerna de gästar. Som Varapubliken kanske känner till, är det inte första gången operan och Bohuslän Big Band samarbetar (och säkerligen inte sista) och deras samarbeten är alltid en fröjd för lyssnaren.

Vi firar faktiskt lite av ett dubbeljubileum, eftersom det i år är 60 år sedan Monica Zetterlund gästade danske orkesterledaren Ib Glindemans Storband på Eldfesten i sångerskans födelseort, Hagfors. Händelsen kan sägas ha lett till att den värmländska jazzlegendens karriär kom igång. Inhoppet blev permanent och tog värmländskan till Köpenhamn och skivstudion och därefter vidare ut i världen.

fredag 22 september KL 19.00
PRIS: 390 kr

Längd: 2 tim inkl. paus
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus