BRA ATT VETA

Här har vi samlat lite information som kan vara bra att veta inför ditt besök hos oss på Vara Konserthus. Har ni fler frågor är ni varmt välkomna att kontakta biljett- och publikservice tel. 0512-315 00 eller fråga någon av våra publikvärdar på plats.

NÄR SKA JAG VARA PÅ PLATS?

Kom i tid! Vi rekommenderar att man är på plats minst 30 min innan föreställningsstart för att hinna med att hänga in ytterkläder i garderoben och hitta sin plats i salongen. Insläpp är vanligtvis 20 min innan föreställningsstart.

PARKERING

Det finns gott om avgiftsfria parkeringar i nära anslutning till konserthuset. 

Parkeringen vid Lagmansgymnasiet finns inte längre kvar då det byggs en ny skolbyggnad där. Det har dock byggts en ny parkering alldeles bredvid. Vi rekommenderar även att ställa bilen vid Vara utomhusbad, vårdcentralen samt Vara Badhus. Det finns fler parkeringsmöjligheter längs Johan Brinks gata. Samtliga parkeringar ligger inom 5 minuters gångavstånd från konserthuset.

Det finns två tillgänglighetsanpassade parkeringar längs Allégatan, dessa är placerade ca 40 m från huvudentrén. Givetvis går det bra att köra upp på entrétorget och släppa av vid huvudentrén om det skulle behövas.

 

TILLGÄNGLIGHET

Tillgänglighetsanpassade platser finns på rad 3 i Stora salen, dessa platser bokas via vår biljettkassa tel. 0512- 315 00. När du väl kommer till oss så fråga bara våra publikvärdar så assisterar de dig till din plats.

Hörslinga finns i Stora salen, Lilla salen och Fullmäktigesalen.

Brant trappa till övre parkett och balkong. Hiss finns till övre foajé, ej till balkong. Den är belägen ca 50 meter från övre foajé.

GARDEROB

Ytterkläder hängs in i garderoben för allas trevnad och säkerhet. Garderoben är bemannad.

Avgift 20 kr. Betala via Swish eller kontant.

Konserthusets garderob bemannas av lokala föreningar genom Lions och intäkterna går till att stödja det lokala föreningslivet.

PAUS OCH PAUSSERVERING

Pauserna brukar vara cirka 20-25 min långa. Under pausen har restaurangen öppet och det finns möjlighet att köpa något från pausmeny. Förboka ditt pauspaket, så står allt uppdukat och klart och du slipper att stå i kö!

FÅR JAG FOTOGRAFERA?

All fotografering och inspelning under pågående föreställning är generellt sett förbjuden. Vill ni ta en enstaka bild med mobilkamera för privat bruk är det okej att göra detta i applådtacket. Det är mycket viktigt att man inte stör någon annan, tänk exempelvis på att inte använda blixt. Passa på att njuta av stunden och det ni upplever live på scenen!

BILJETT- OCH PUBLIKSERVICE

0512-315 00
biljetter@varakonserthus.se

Besöksadress
Allégatan 49, 534 31 VARA

ÖPPETTIDER
Vardagar 13.00–18.00 samt två timmar innan föreställning.

Ändrade öppettider
Stängt 23 dec – 3 jan