ETT HUS FÖR ALLA

Vara Konserthus arbetar aktivt för att vår verksamhet ska vara tillgänglig för alla människor oavsett funktionsförmåga. Vi vill samverka för att skapa bättre upplevelser och så långt det är möjligt ta bort de barriärer som försvårar. Du hittar detaljerad information om tillgänglighet i Tillgänglighetsdatabasen.

Särskilda platser för rullstolsburna finns på parkett, bänkrad 3 i Stora salen. Dessa platser bokas via Vara Konserthus publik- och biljettkassa. När du väl kommer till oss så fråga bara våra publikvärdar så assisterar de dig till din plats. Ledsagare går gratis men måste också boka sin plats. Om du saknar ledsagare finns det publikvärdar på plats.

Tillgänglighetsanpassad toalett med nödlarm finns i foajén.

Brant trappa till övre foajé och balkong. Hiss finns till övre foajé, ej till balkong. Den är belägen ca 50 meter från övre foajé.

Hörslinga finns i Stora salen, Fullmäktigesalen och Lilla salen.

I garderoben finns en hjärtstartare/defibrillator. Utbildad personal finns om ett hjärtstillestånd skulle inträffa.

Rullstol finns att låna på plats men ingen lyftanordning eller glidplatta.

Gällande allergier så är konserthuset en nötfri zon, vilket innebär att det råder nöt-, mandel- och fröförbud. Restaurangen följer de krav som gäller vid mathantering för specialkost och allergier. Vid städ används oparfymerade städpreparat.

Ledarhund är tillåten i foajé, del av restaurang och i alla passager. Övriga päls- och husdjur är ej tillåtna i våra lokaler.

Teckentolk kan bokas vid behov.

BILJETT- OCH PUBLIKSERVICE

0512-315 00
biljetter@varakonserthus.se

Besöksadress
Allégatan 49, 534 31 VARA

ÖPPETTIDER
Vardagar 13.00–18.00 samt två timmar innan föreställning.

Ändrade öppettider
Stängt 23 dec – 3 jan