Laddar Evenemang
Nordic Clarinet Trio Musikaliskt möte med klarinett, cello och piano

lördag
25 maj 19.00
ORD. PRIS 280 kr Stora salen 1 tim 40 min / Paus ARR: Vara Konserthus
Nordic Clarinet Trio Musikaliskt möte med klarinett, cello och piano

Tre hängivna kammarmusiker – Maria Wigander, Hampus Linderholm och Bernt Wilhelmsson, möts i ett spännande musikaliskt möte och bjuder på en afton med bland annat två av musikhistoriens mest älskade trios för klarinett, cello och piano samt en svängig duo.

Maria Wigander arbetar sedan 25 år som frilansande klarinettist i bland annat Göteborgs Symfoniker, GöteborgsOperans orkester och Malmö Symfoniorkester för att nämna några. Wigander har studerat på grundutbildningen samt solistdiplom i Göteborg och Rotterdam med lärare som Sten Pettersson, Walter Boeijkens, Niklas Andersson och Urban Claesson. Sedan 2005 har hon även fokuserat mycket på kammarmusik och solokonserter och har bland annat medverkat i Trio Nord, en ensemble i Aalborg som uruppförde nutida verk samt GöteborgsOperans uppsättning av Chaplin – en lek med allvar, en musikteaterföreställning som turnerade i Västra Götalandsregionen med över 120 föreställningar.

Cellisten Hampus Linderholm är utbildad vid musikskolorna i Göteborg, Stockholm och Köln. Hans huvudlärare var Frans Helmerson men han har regelbundet studerat även för Mats Rondin, Torleif Thedéen och Lynn Harrell. Som solist har Hampus flertalet gånger spelat cellokonserter av Saint-Saëns, Schumann, Dvorak, Elgar, Haydn och Sjostakovitj med bland annat Kungliga Filharmonin och GöteborgsOperan. Sedan 2009 arbetar Hampus på GöteborgsOperan som stämledare och undervisar i cellospel på Örebros musikhögskola samt är universitetslektor på musikhögskolan i Stavanger. År 2014 släpptes Hampus debutalbum ”Nordic Cello Soul”. Den mottogs varmt av internationell press världen över.

Bernt Wilhelmsson växte upp på Orust och började spela piano och dragspel som nioåring. Efter pianopedagogexamen från Ingesunds Musikhögskola följde studier på Musikhögskolan i Göteborg för Ingemar Bergfeldt och Stefan Bojsten, samt privata studier i London, Wien och Paris. År 1997 debuterade han som solist i Beethovens ”Kejsarkonsert” tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Bernt konserterar frekvent som solist, kammarmusiker och romansackompanjatör och har spelat och turnerat i Norden, Baltikum, Skottland, Frankrike, USA, Kanada och Argentina.

Program: L V Beethoven - Trio i Bdur op. 11 S Henryson - Off Pist för cello och klarinett J Brahms - Trio i a-moll Op. 114

Maten
spelar en
viktig roll.