FANNY KIVIMÄKI

Fanny Kivimäki, frilansande dansare, koreograf och improvisatör, tog sitt första danssteg på som fyraåring på Kulturskolan i Kiruna där drömmarna om livet som prima ballerina tog fart. Sedan dess har hon dansat sig in på Kungliga Svenska Balettskolan, Dansens Hus och många andra scener i Sverige och världen över.

Som Artist in Residence på Vara konserthus kommer Fanny att fortsätta utveckla sitt konstnärskap med närvaro och närhet till publiken. Hon vill utforska nya rum och samarbeten och på så vis förverkliga idéer och verk som vuxit inom henne. Med kroppen som språk vill Fanny möta mångfalden av människor i samhället och erbjuda något de inte upplevt förut. Into the roots är Fannys första verk inom residensverksamheten.

Into the roots

Into the Roots har Fanny Kivimäki arbetat med sin egna och andra människors hemlängtan. Verket är en fristående fortsättning på Kivimäkis utforskande på vad som är hemma och vad hemlängtan gör med oss. Ett verk för oss som en gång flyttat hemifrån eller vi som tvingats på flykt. Med närvaro och smärtsam hemlängtan gör hon en föreställning om livet, drömmar och samvetskval i tätt samarbete med videokonstnär, kompositör och ljusdesigner. Into the roots hade premiär på Vara Konserthus i april 2018 och i november åker Fanny Kivimäki på turné med föreställningen.

Turné hösten 2018

19 nov Götene, Sessionssalen kl. 19.00. 

20 nov Vänersborg, Stora Biografen kl. 19.00.

21 nov Lidköping, Konsthallen kl. 19.00.

22 nov Skövde, Kulturhuset kl. 19.00. 

23 nov Borås Stadsteater Lilla scenen 19.00. Köp biljetter.

24 nov Göteborg, Atalante kl. 19.00.  Köp biljetter.