Konsert- och konferenssalar

Konserthuset har möjligheter som passar allt från storslagna konserter och föreställningar till företagsevent, mässor och möten. Här har vi samlat information om våra konsert- och konferenssalar.

Stora salen

Konsertsalen är konserthusets hjärta och omtyckt av såväl artister som publik. Salen rymmer 517 sittplatser varav 369 stycken är på parkett och 138 stycken på balkong samt 10 sittplatser på barstolar på ”Hyllan” över balkong.

Passar givetvis utmärkt för konserter men även för konferenser, bolagsstämmor, seminarier, paneldebatter och andra företagsarrangemang.

TILLGÄNGLIGHET I SALEN

Salen är utrustad med hörslinga. Rullstolsplatser finns på rad 3. Vid konserter bokas dessa platser via konserthusets biljett- och publikservice tel. 0512-315 00. Hiss finns till övre parkett, ej till balkong. Hissen är belägen ca 50 meter från övre foajé. Brant trappa till balkong och ”Hyllan”. Salen är utrustad med hörslinga.

KAPACITET

Totalt 517 sittplatser
Parkett 369 platser
Balkong 138 platser
Hyllan 10 platser (barstolar)

Salsplan

SCEN OCH TEKNIK

Djup 11 meter
Bredd 14 meter

Teknikspecifikationer

Lilla salen

Lilla salen är en av konserthusets populäraste möteslokaler. Här finns 67 sittplatser fördelade på gradänger. Vid varje sittplats, utom på första raden, finns en fullskalig skrivskiva. Perfekt rum för föreläsningar och konferenser.

TILLGÄNGLIGHET I SALEN

Salen är utrustad med hörslinga.

KAPACITET

67 personer
(gradängsittning)

KONFERENSTEKNIK

Projektor, filmduk, whiteboard samt ljudanläggning och internetuppkoppling.

Lilla scenen och restaurang

Lilla scenen hittar du i anslutning till konserthusets restaurang. Denna scen är perfekt för underhållning vid sittande bord med passar även utmärkt för föreläsningar och inspirationskvällar. Det finns även möjlighet att flytta undan alla bord och då har vi en perfekt yta för dansgolv och konsert för stående publik.

KAPACITET

160–300 personer

SCEN OCH TEKNIK

24 m2 (6x4 meter)

Teknikspecifikationer

Foajé

Konserthusets ljusa och luftiga foajé är det första som möter konserthusbesökaren. Ytan lämpar sig utmärkt för utställningar, mässor och som mingelyta.

KAPACITET

300–500 personer

Harpan

Konferensrummet Harpan passar för mindre möten där ni vill sitta samlade runt ett konferensbord.

KAPACITET

12 personer

KONFERENSTEKNIK

Projektor, filmduk, whiteboard samt ljudanläggning och internetuppkoppling.

Studion

Studion är en så kallad Black-Box och är Vara Konserthus mest flexibla rum. Det finns ingen fast möblering så enbart fantasin sätter gräns. Salen används exempelvis vid barnföreställningar och mindre teaterföreställningar. Studion passar även perfekt för mingel, utställningar och mottagningar men går även att möblera för sittande evenemang med cirka 100 sittplatser.

KAPACITET

100 personer

KONFERENSTEKNIK

Möjlighet till projektor, filmduk, whiteboard samt ljudanläggning och internetuppkoppling.

KONTAKT OCH BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vill ni veta mer om möjligheterna för konferenser, funderar ni på att lägga ett turnéstopp på konserthuset eller har frågor om tekniken i salarna? Varmt välkomna att kontakta oss!

Åsa Karlsson

Åsa Karlsson

Konferens- och eventansvarig

0512-313 86
asa.karlsson@varakonserthus.se

Louise Larsson-Skoog

Louise Larsson-Skoog

Producent

0512-318 29
louise.larsson-skoog@varakonserthus.se

Peter Bergqvist

Peter Bergqvist

Scenmästare

0512-315 10
peter.bergqvist@varakonserthus.se