Laddar Evenemang
Bobo Stenson Trio
En av Sveriges främsta jazztrios

Bobo Stenson Trio
En av Sveriges främsta jazztrios

I Bobo Stenson Trio hittar vi pianisten Bobo Stenson, basisten Anders Jormin och trumslagaren Jon Fält. Trion är en av de riktigt stora jazzgrupperna i Europa, välkänd såväl nationellt som internationellt, och med flertalet skivor utgivna på det prestigefyllda skivbolaget ECM. 

Trions medlemmar har alla ett tydligt och eget musikaliskt språk som vävs samman på ett utmärkt sätt; Stensons lyriska pianospel, Jormins detaljrika och folkmusikinspirerade basspel, och Fälts kreativa och intuitiva trumspel. Tillsammans skapar de jazz i absolut världsklass. 

Bobo Stenson gjorde sig ett namn redan på 60-talet. Så spelade han med storheter som Dexter Gordon, George Russell, Don Cherry och Stan Getz, innan han inledde ett samarbete med ECM. Detta samarbete gjorde honom till en viktig medlem i flera banbrytande jazzgrupper, bland annat med Jan Garbarek/Bobo Stenson Quartet, Charles Lloyd och Tomasz Stanko. Bobo Stenson trio har funnits sedan 1980-talet, redan då med Anders Jormin på bas. På trumpallen har bland annat John Christensen och Paul Motian suttit genom åren, men sedan mitten av 00-talet trakteras trummorna av Jon Fält.

fredag 5 april KL 19.30
PRIS: 295 kr

Längd: 2 tim inkl. paus
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

INGÅR I FÖLJANDE PAKET