Laddar Evenemang
Camerata Nordica & Philippe Graffin
The night belongs to us

Camerata Nordica & Philippe Graffin
The night belongs to us

Det var nästan exakt fem år sedan sist, nu i vår gör Camerata Nordica åter ett besök i Vara och denna gång har de med sig den franske violinisten Philippe Graffin. På programmet står musik av bland andra R. A. Johansson, Debussy och Ravel. 

Camerata Nordica är Kalmar läns professionella kammarorkester och räknas som en av Sveriges främsta inom sin genre. Utmärkande för orkestern är att den spelar i camerataform, utan dirigent och stående i en tät formation. Orkestern har, förutom turnéer i Sverige, gjort flera utlandsturnéer.   

Under konserten i Vara leds Camerata Nordica av den franske violinisten Philippe Graffin. Den populäre violinisten är mycket uppskattad hos orkestern och publiken efter att ha framträtt ett flertal gånger med Camerata Nordica. Inför konserten har Philippe skapat ett poetiskt tema kring The night belongs to us och R. A. Johanssons Le temp n’est plus. Programmet omfattar också verk skrivna av våra stora mästare Debussy och Ravel. Konserten fulländas av den djupa och magiska Verklärte Nacht av A. Schönberg. 

Philippe Graffin är utbildad på Conservatoire de Paris och hyllas för sina tolkningar av den franska och spanska repertoaren. Philippe är professor på Paris Conservatoire National Supérieur de Musique och gästprofessor på Bryssels Kungliga Konservatorium. Graffin spelar på en violin tillverkad 1730 i Venedig. 

Ledare: Philippe Graffin, violin  
Solister: Jenny Daviet sopran, Liselotte Schricke flöjt, Erik Groenestein-Hendriks harpa 

Program 
The night belongs to us 
C  Debussy - Clair de Lune, arrangerad av D Walter 
C  Debussy - Danses sacrées et profanes, för harpa och stråkorkester 
R  A  Johansson - Le temps n’est plus, för sopran, altflöjt, harpa och stråkorkester (text ur Bérénice av J Racine). Uruppförande, beställningsverk för Camerata Nordica 
Paus 
M Ravel - Tzigane för violin, harpa, flöjt och stråkar 
A Schoenberg - Verklärte Nacht Op.4

onsdag 13 mars KL 19.00
PRIS: 280 kr

Längd: 2 tim inkl. paus
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus