Laddar Evenemang
Divine
Operagala med allt från West Side Story till Mozart

Divine
Operagala med allt från West Side Story till Mozart

Välkomna till en operagala med Divine. De bjuder på ett program som spänner från West Side Story och Candide till musik av kompositörer som Puccini, Verdi och Mozart. Allt kryddat med många klädombyten!

Kan man sjunga opera i ett fårhus? Jo, Divine kan det – och har gjort det. De har också gjort det i lador och kyrkor och Allsång på Skansen – men även på Polarprisbanketten och Nobelfesten. De går bokstavligen hem i både slott och koja. En riktig kalasstart fick de när de debuterade i samband med Stockholm Water Price för elva år sedan, så till den grad att kungaparet bjöd med dem för att framträda vid statsbesöket i Wien.

Vilka är då Divine? Två välutbildade operasångerskor, båda sopraner, som efter enskilda karriärer som solister beslöt sig för att slå sina påsar ihop och bilda denna gudomliga grupp (Divine översätts lämpligen som gudomlig) som ser det som sin mission ”att sprida opera till alla – överallt!”. Divine består av sopranerna Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson som gärna bjuder in olika gästartister. På galakonserten i Vara Konserthus gästas Divine av mezzosopranen Erika Sax. Repertoaren är bred och de varvar gärna operanumren med bade operett och musikal. Musikaliska pärlor från West Side Story till Mozart har utlovats – ett omväxlande program med något för alla smaker. Vackert blir det dessutom även för ögat. De tre damerna har nämligen välfyllda garderober och älskar att byta kläder, så se fram emot en färgsprakande show!

Pressreaktionerna har genomgående varit synnerligen positiva. ”De tre sångerskornas tolkning av operalitteraturens pärlor är fylld av njutning till alla delar. Här kan man tala om musikalisk förförelse”, tyckte Bo W Jonsson i Borås Tidning, medan Anna-Maria Wiklund i Sundsvalls Tidning skrev: ”De bjuder glitter av guldlamé, rött siden och silversvart. Men framför allt sjunger de med bravur, röstakrobatik och höjdtonsfröjder.” Hon betonade också att ”Divine hymlar inte med sin mission: att sprida opera och klassisk musik till alla, gärna med glimten i ögat, men utan att tumma på kvalitén.” Liknande tongångar har hörts från många andra håll, även utanför Sveriges gränser. Trion har nämligen en rejäl internationell karriär. I Norge, Danmark, Finland, Estland, Tyskland, England och USA har man tjusats av Divine – och till och med i Indien och Kina.

 

Medverkande

Caroline Gentele
Gabriella Lambert-Olsson
Erika Sax
Eric Skarby, piano

Program

Tersetten ur operan Rosenkavaljeren av Strauss,
samt musik av kompositörer som Puccini, Verdi och Mozart.

onsdag 19 september KL 19.00
PRIS: 280 kr

Längd: 2 tim inkl. paus
Plats:
Arrangör: Vara Konserthus