Laddar Evenemang
Jack Vreeswijk, Ebba Forsberg och Ångmaskinen 

Jack Vreeswijk, Ebba Forsberg och Ångmaskinen 

Ett spännande och unikt samarbete mellan Jack Vreeswijk, Ebba Forsberg och Ångmaskinen resulterade under hösten 2018 i en turné med slutsålda hus. Nu fortsätter turnén och i februari kommer de till Vara! 

Det kommer att bjudas på egen musik och personliga tolkningar av Cornelis Vreeswijk, Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits med flera. En varm och stämningsfull konsert med många av de mest kända och omtyckta låtarna utlovas. 

Ebba Forsberg skriver egen musik men har även gjort flera mycket uppskattade tolkningar av andras låtar. Det har hittills blivit sammanlagt sju skivor. 2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylan-låtar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits. Den skivan blev grammisnominerad. Dessa plattor följdes av turnerande med Mikael Wiehe och Plura. 

Medlemmarna i Ångmaskinen kommer från Uddevalla och Åmål och har utöver samarbetet med Jack och Ebba även ett förflutet som musiker bakom andra folkkära artister såsom Robert Broberg, Pugh Rogefeldt, Lars Winnerbäck, Nils Landgren och Staffan Hellstrand för att nämna några. Ångmaskinen består av Rey-Ove Karlén, Johan Aronsson, Marcus Holm, Bengt Danhäll, Roger Myrehag samt Lars Mattsson.

lördag 2 februari KL 19.30
PRIS: 395 kr

Längd: 2 tim 15 min inkl. paus
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus