Laddar Evenemang
Malena Ernman
Med gitarrist Mats Bergström

Det blir ett kärt återseende när Malena Ernman återigen gästar Vara Konserthus. Denna gång kommer hon tillsammans med gitarristen Mats Bergström och ett program som sträcker sig från klassiska pärlor signerade Mozart, Puccini och Händel (för att nämna några) till visor och musik av moderna tonsättare som Cornelis Vreeswijk, Nils Lindberg och Bo Nilsson. Duke Ellingtons jazzverk letar sig också in i föreställningen.

Malena Ernman är en få artister i världen som lyckas med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och sommarkonserterna på Dalhalla hör till världens största klassiska konserter.

Sitt stora genombrott som sångerska för den icke-klassiska publiken fick hon i och med sitt deltagande i melodifestivalen 2009, där hon vann svenska uttagningen med låten La Voix och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest i Moskva. 2016 släppte Malena Ernman albumet ”Sverige”. På plattan hörde vi en delvis ny Malena, som bytt ut opera mot svensk visa och tillsammans med några av våra bästa musiker ger sin egen, uppdaterade version av den svenska musiktraditionen.

Gitarristen Mats Bergström växte upp i en musikerfamilj i Stockholm. Efter examen från Kungliga Musikhögskolan i hemstaden, ett läsår i London och debutkonsert i Wigmore Hall verkade han under 1980-talet främst som studiomusiker på såväl elektrisk som akustisk gitarr. Två års studier vid Juilliard School i New York i början av 1990-talet följdes av en medveten inriktning på kammarmusik. I dag hörs han ofta som ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker.

fredag 19 januari KL 19.30
PRIS: 540 kr

Längd: 1 tim 20 min
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus