Laddar Evenemang
THE MENTAL STATES OF SWEDEN IN DANCE
Dans med Cullbergbaletten och Dramaten

THE MENTAL STATES OF SWEDEN IN DANCE
Dans med Cullbergbaletten och Dramaten

Regissören och dramatikern Mattias Anderssons arbetar för första gången exklusivt med dansare och skapar ett nytt verk tillsammans med Cullbergbaletten. The Mental States of Sweden in Dance är en fortsättning på Anderssons uppmärksammade dokumentära The Mental States of Gothenburg och The Mental States of Sweden och är ett samarbete mellan Cullbergbaletten och Dramaten.

Liksom i de tidigare uppsättningarna är ett omfattande dokumentärt intervjuprojekt tillsammans med sociologer och researchers utgångspunkten. Människor från skiftande sociala bakgrunder, från norr till söder i Sverige, får frågan: ”Finns det någon särskild händelse i ditt liv som du skulle vilja se dansad av Sveriges främsta danskompani?”. Föreställningen arbetas fram utifrån svaren. The Mental States of Sweden in Dance ska på dansens villkor försöka fånga ett slags mentalt tillstånd av Sverige idag. Ett 40-tal personer kommer att intervjuas och de autentiska rösterna ska finnas med i föreställningen som en ljudinstallation.

– Det är oerhört inspirerande att arbeta med dansare för en danskontext. Många av mina största scenkonstupplevelser har varit just dansföreställningar. Jag hoppas också att med detta samarbete kunna vidareutveckla mina tankar om kroppen, rummet, verklighet, fiktion och hur en människas livsberättelse kan transformeras till scenisk gestaltning, säger Mattias Andersson.

Publiksamtal efter föreställningen på Lilla scen med Gabriel Smeets, konstnärlig ledare för Cullbergbaletten, samt några av dansarna i ensemblen.

måndag 26 februari KL 19.00
PRIS: 200 kr

Längd: 1 tim 35 min
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Vara Riksteaterförening

INGÅR I FÖLJANDE PAKET