Laddar Evenemang
Sabina Ddumba

SLUTSÅLD
Sabina Ddumba

På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande stjärnor, och världen ligger alltjämt för hennes fötter. Hon syns i den senaste säsongen av Så mycket bättre, i vår åker hon på Sverigeturné – sedan väntar USA. Trots att Sabina Ddumbas katalog var relativt tom när hon 2016 utnämndes till Årets nykomling på såväl Grammisgalan som P3 Guld, kändes hon redan då självklar som artist. Låtar som Not Too Young och Effortless talade sitt tydliga språk – Sabinas karriär skulle bli spännande att följa. Det var aldrig som att se en stjärna tändas, utan snarare som att upptäcka något som alltid funnits där. Sabina Ddumba blev inte en fantastisk artist – hon hade alltid varit en.

Den hyllade debuten Homeward Bound (2016) bekräftade den bilden, och kallades bland annat “årets klokaste album” av Jan Gradvall. Det är en skiva som ständigt växer och visar nya sidor – inte minst för Sabina Ddumba själv.

- Genom att vara ute och spela låtarna live har jag kommit närmare skivan och mig själv. Jag gräver i deras historia och förstår mig själv genom dem. Jag fattar varför jag skrev dem, berättar Sabina.

Just spelningarna är otroligt viktiga för Sabina Ddumba, och hennes förmåga att återupptäcka och utforska sina egna låtar och känslor på scen gör henne unik. Hon berör sin publik på ett osedvanligt sätt, likt väldigt få andra artister. Hon har också, i en tid då allt fler väljer att turnera med endast DJ, valt att ta med sig ett stort band, där traditionell sättning kompletteras av körsektion och blås. Genom att alltid sträva efter äkthet, och inte vara rädd för att visa sitt innersta lyckas hon dessutom radera det känslomässiga avstånd som annars kan uppstå mellan artist och publik. I somras fick festivalbesökare på Popaganda, Way Out West och Bråvalla uppleva Sabina Ddumba, och när hon våren 2018 åker på Sverigeturné har ännu fler chansen. Missa inte att uppleva denna stjärna när hon besöker Vara Konserthus.

lördag 3 mars KL 19.30
PRIS: 425 kr

Längd: 1 tim 20 min
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

INGÅR I FÖLJANDE PAKET