Laddar Evenemang
SIMON MED VÄNNER
Körverket HOPP och Nadia Nair

SIMON MED VÄNNER
Körverket HOPP och Nadia Nair

I Simon med vänner bjuder Simon Ljungman in olika artistkollegor till en unik konsert på Vara Konserthus. Denna gång har vi möjligheten att se och höra körverket HOPP, som handlar om det hållbara och sårbara, om människans plats i en hållbar samhällsutveckling. Simon har komponerat verket och hållbarhetskonsulten Mats Alfredsson är textförfattare. På scen denna kväll ser vi även sångerskan Nadia Nair som hyllats som den mest intressanta och lovande svenska popakten på länge.

HOPP är ett nyskrivet originalverk i två akter som handlar om människans plats i en hållbar samhällsutveckling och om möjligheterna att känna hopp, denna kväll ges en komprimerad version av körverket. Verket har skrivits och komponerats av Simon Ljungman och textförfattaren och hållbarhetskonsulten Mats Alfredson och är en del av ett projekt och en process för hållbar utveckling. Projektet innebär bland annat att lokala barnkörer och miljöorganisationer medverkar och att miljö- och kultursektorerna i de deltagande kommunerna samverkar på olika sätt. I stort sett alla stycken är originalmusik av Simon och originaltexter av Mats. Det handlar om deras önskan om en mer hållbar utveckling, om den obeskrivligt vackra planeten, om hoten och oron för framtiden, om den sårbara människan, om längtan efter samhörighet, om de obesvarade frågorna och det hoppfulla som trots allt finns. Kanske bara i en sådan enkel sak som att man en dag känner att det lilla kan hänga ihop med det stora, att det man själv gör kan betyda något för helheten, att den känslan kan förstärkas om man gör något i grupp som till exempel att sjunga om sorgliga eller hoppfulla saker i en kör. Mats Alfredssons och Simon Ljungmans vision med projektet handlar om att skapa en kedjereaktion av olika möten, konstnärliga upplevelser, insikter och kunskap. Och en viktig del i denna process är att bidra till att stärka kopplingen mellan kulturen och miljö- och hållbarhetsfrågorna, men framförallt vill Simon och Mats ge publiken en fin musikalisk och scenisk upplevelse.

Medverkar gör även sångerskan Nadia Nair som hyllats för sin djupt personliga röst och musik har blivit kallad för den mest intressanta och lovande svenska popakten på länge. Hon är dessutom aktuell som gästsångerska i SVT:s "På Spåret".

 

Foto: Ronald Eeek

 

lördag 24 mars KL 19.30
PRIS: 390 kr

Längd: 2 tim 30 min inkl. paus
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus