Laddar Evenemang
Skirtpower
Danskompaniet Spinn

Skirtpower
Danskompaniet Spinn

Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad. Skirtpower är en studie kring förbjudna kroppar och förbjudna rörelser i kjol, om sexualitet och om makt. Och om ömhet.

“Skirtpower andas alltifrån det allra sköraste till rå sexualitet och publikkontakten är ibland rentav trotsig. Vad jag såg på scenen var styrka, skönhet och sublim sensualitet i sin allra vackraste form. Det var tre professionella dansare som bjöd oss på en suveränt bra föreställning, helt enkelt.” – Karin Noomi Karlsson, Scenkonstguiden

”Jag vill berätta om hur kjolen koreograferar våra kroppar men också vår blick på den som bär den. Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka.”
– Carl Olof Berg, koreograf

På scenen möter vi dansarna Emilia Wärff, Izabell Makiela och Aristide Rontini och musikern och kompositören Lisen Rylander Löve som både skrivit och framför all musik live under föreställningen. Skirtpower hade premiär på Vitlycke – Centre for Performing Arts den 28 april 2018.

Carl-Olof Berg är koreograf och forskar kring maskulinitet, den egna queera kroppen och prestige i sin konstnärliga praktik. Berg använder sig av direkt tilltal, humor, tvetydighet, intimitet och samtida popreferenser för att peka på skeva maktförhållanden mellan kroppar i vårt samhälle.

Spinn är ett professionellt danskompani bestående av dansare med och utan funktionsvariationer.

Publiksamtal efter föreställningen med Veera Suvalo-Grimberg, konstnärlig ledare för Spinn. 

Föreställningen syntolkas.

 

tisdag 6 november KL 19.30
PRIS: 200 kr

Längd: 50 min + eftersamtal 20 min
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

INGÅR I FÖLJANDE PAKET