Laddar Evenemang
Tolvan Big Band
Jazzscapes for Big Band

Tolvan Big Band
Jazzscapes for Big Band

Ett kraftpaket med ett rykte om att vara ett av de bästa och mest kreativa storbanden i världen – där har ni Tolvan Big Band. Sedan 1980 har dess konstnärlige ledare, Helge Albin, skapat en dynamisk ensemble med ett flexibelt och nyskapande förhållningssätt till olika musikaliska situationer som lett fram till Tolvans omfattande internationella rykte.

Jazzscapes for Big Band är nyskriven modern storbandsjazz komponerad direkt för Tolvan av Helge Albin och Cennet Jönsson. Musiken kännetecknas av Tolvans musikaliska koncept där skrivna partier blandas med öppna improviserade delar.

Cennet Jönsson, en av Sveriges främsta solister på sina instrument, är vid sidan av sin roll som saxofonist och kompositör i Tolvan flitigt anlitad i internationella sammanhang både som musiker och kompositör.

Helge Albin har varit konstnärlig ledare för Tolvan Big Band sedan 1980. Han har tilldelats flertalet priser genom åren, bland annat Svenska Jazzriksförbundets pris Jazzkannan, för nydanande insatser inom jazzen. Han har också utsetts till Årets svenska kompositör i Sveriges Radio samt mottagit Jazz i Malmös Guldnål.

The Best Big Band I’ve played since 1947” - Dizzy Gillespie

You can’t find such a band even in New York” - Michael Brecker

This latest CD reinforces its reputation as a world - class outfit” - All About Jazz

fredag 14 september KL 19.30
PRIS: 200 kr

Längd: 2 tim inkl. paus
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

INGÅR I FÖLJANDE PAKET