Laddar Evenemang
Tomas Andersson Wij
Turné 2019

Tomas Andersson Wij
Turné 2019

I år firar Tomas Andersson Wij 20 år som artist. Och han gör det på höjden av sin karriär. Efter Så mycket bättre 2018 åkte han mellan landets konserthus, på sin hittills största och mest påkostade turné. Låten När solen färgar juninatten har blivit en långkörare på Svensktoppen och i december firas de 20 åren med två konserter på Skandiascenen/Cirkus som snart är utsålda. I vår åker artisten ut på en längre vårturné med en ny singel i bagaget. 

Tomas Andersson Wijs nya singel heter Just idag känns du nära (Saras sång) och skrevs för Sara Zacharias. Texten handlar om hennes far, Ted Gärdestad, och blev så personlig att Sara, trots att hon älskar låten, inte klarade av att sjunga den.  

Sara och jag har diskuterat låten fram och tillbaka i flera år, berättar Tomas. Jag hoppades länge på att hon ändå skulle spela in den, men nu blev det jag som gjorde det och det känns faktiskt helt rätt. 

Andersson Wij åker ut på en längre vårturné. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.  

Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska Tomas fylla landets teaterscener med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas Andersson Wijs hyllade texter och mellansnack.

torsdag 14 mars KL 19.30
PRIS: 425 kr

Längd: 2 tim
Plats: Stora salen
Arrangör: HitNöje i samarbete med Blixten & Co

INGÅR I FÖLJANDE PAKET