Laddar Evenemang
VIKTORIA TOLSTOY, KARIN HAMMAR & IDA SAND
A Tribute to Nina Simone

VIKTORIA TOLSTOY, KARIN HAMMAR & IDA SAND
A Tribute to Nina Simone

Sex fantastiska musiker, alla på sitt eget sätt influerade och inspirerade av den ikoniska, legendariska, egensinniga och ständigt aktuella Nina Simone, samlas i en hyllning med personliga tolkningar av hennes älskade och odödliga låtskatt!

Sångerskan Viktoria Tolstoy har sällskap av de sjungande instrumentalisterna Karin Hammar på trombon och Ida Sand på piano, samt gitarristen Max Schultz, basisten Niklas Fernqvist och Fredrik Rundqvist på trummor.

Nina Simones dröm var att bli den första svarta kvinnan som fick spela piano i Carnegie Hall i New York. Rasdiskrimineringen i efterkrigstidens USA satte stopp för det musikaliska underbarnet. I stället blev hon jazz, pop- och soulsångerska på en sliten nattklubbssylta i Atlantic City. Det blev början på ett av musikhistoriens mest excentriska konstnärskap.

Hon hade en extrem förmåga att förvandla andras låtar till en personlig erfarenhet och är berömd för klassiker som ”To Be Young, Gifted and Black”,” ”Ain't Got No, I Got Life”, ”Backlash Blues” och ”My Baby Just Cares for Me”. Liksom högprofilerade covers som ”Just Like a Woman”.

tisdag 6 februari KL 19.00
PRIS: 350 kr

Längd: 1 tim 30 min inkl. paus
Plats:
Arrangör: Vara Konserthus

INGÅR I FÖLJANDE PAKET