Laddar Evenemang
Compagnie XY
Häpnadsväckande nycirkus

Compagnie XY
Häpnadsväckande nycirkus

Den exceptionellt akrobatiska nycirkusföreställningen Il n'est pas encore minuit… förflyttar gränserna för vad vi tror är fysiskt möjligt! Detta häpnadsväckande cirkusögonblick med tjugotvå akrobater är en extraordinär upplevelse, både konstnärligt och akrobatiskt. Kroppar strömmar genom luften på höga höjder och skapar nya scener med glädjefulla och poetiska motstånd. Franska Compagnie XY är ett världsledande akrobatikkompani som du absolut inte vill missa.

"Kroppar är sammanflätade, tillsammans skapar de magi ... Festen rasar, glädjen slingrar sig, vi har ännu inte nått våra gränser ... Midnatt närmar sig ... Snart är timmen slagen."

Föreställningen är en del av Göteborgs Dans- och teaterfestival.

Förband - Wildbirds & Peacedrums

Wildbirds & Peacedrums är förband denna kväll och spelar på Lilla scenen kl 18.45. Fri entré!

Wildbirds & Peacedrums utgörs av sångerskan Mariam Wallentin och slagverkaren Andreas Werlin. Duon är närmast unik i svenskt musikliv och låter förmodligen som något de flesta aldrig hört förut. Med trummor och sång skapas ljudlandskap som flödar fritt och inte låter sig kategoriseras. Ömsom rå energi, ömsom drömsk, men alltid fri och oemotståndlig. Fysisk, innovativ, virvlande, pulserande och svängig. Ibland kallad för en urkraft med primitiva, avskalade hårda rytmer.

Mariam Wallentin och Andreas Werlin återfinns också i grupper som Mariam the Believer, Tonbruket och Fire! Orchestra och de har mottagit en rad utmärkelser såsom Grammis, Manifestpris, Jazzkatten, för att bara nämna några. Mariam Wallentin är även Artist in Residence på Vara Konserthus.

tisdag 21 augusti KL 19.30
PRIS: 250 kr

Längd: 1 tim och 10 min
Plats: Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Göteborgs Dans- och teaterfestival

INGÅR I FÖLJANDE PAKET