Till innehåll på sidan

Bohuslän Big Band

Visste du att Vara Konserthus har ett eget storband? Sedan 2004 är det professionella storbandet Bohuslän Big Band en del av konserthusets verksamhet.

Musikerna i Bohuslän Big Band spelar på scenen. Saxofonsektionen är i fokus.

En storband i världsklass

Bohuslän Big Band är ett av Sveriges främsta storband. Eller det främsta om du frågar oss. Självaste Quincy Jones har kallat storbandet "A World Class Jazz Orchestra". Självklart är vi på Vara Konserthus oerhört stolta över att Bohuslän Big Band är vårt alldeles egna storband.

Bandet består av 16 heltidsanställda musiker. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus verksamhet. Bohuslän Big Band är ett av tre regionala storband i Sverige och uppdraget kommer från Västra Götalandsregionen. Bandet har sin fasta scen på Vara Konserthus och replokaler på Pedagogen Park i Mölndal.

Möter jazzgiganter och folkkära artister

Bohuslän Big Band både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Genom åren har de samarbetat med internationella jazzgiganter som Danilo Pérez, Maria Schneider, Joe Lovano, Vince Mendoza och Nils Landgren. Samt spelat med några av våra mest folkkära artister som Jill Johnson, Sarah Dawn Finer, Samuel Ljungblahd och Tommy Körberg.

En bred verksamhet

Storbandet har en minst sagt bred verksamhet. Bohuslän Big Band gör både konserter på skolgårdar på landsbygden och på jazzklubbar i storstan. Gig på internationella festivaler med de största namnen inom jazzvärlden och konserthusturnéer med folkkära artister. Bandet är också mentorer för ungdomsstorbandet Next Generation Big Band och samarbetar med musikutbildningar för att väcka nyfikenhet och värna återväxt inom genren.

Lyssna på Spotify

Tidigare produktioner

Bohuslän Big Band spå scenen. Saxofonisten Linus Lindblom är i fokus och spelar solo.

Vill du veta mer om storbandet?

Om du vill veta mer om kommande turnéer, musikerna i bandet och diskografi ska du kika in på Bohuslän Big Bands egen hemsida.

Storbandets hemsida