Till innehåll på sidan

Skol­föreställningar

Alla elever i Vara kommun, från förskola till gymnasium, får uppleva teater, dans och musik på skoltid.

Unga blåsmusiker spelar tillsammans, fyra trombonister i fokus.

Scenkonst på skoltid

Skolföreställningar spelas på skoltid och visas varje år för alla barn och unga i Vara kommun, från förskola till gymnasiet. Vissa skolföreställningar visas också för elever i närliggande kommuner. Eleverna får en chans att ta del av scenkonst och uppleva teater, dans och musik som kan skapa glädje, nyfikenhet och alla andra känslor som scenkonst kan ge.

Att barn och unga ska kunna uppleva skratt och pirr i magen genom scenkonst är något vi brinner extra för. Konserthusets uppdrag från Vara kommun riktar strålkastarljuset på barn och unga och deras möjligheter att ta del av scenkonst där skolföreställningarna en viktig del. Skolföreställningarna ger barn och unga möjlighet att hitta nya intressen, lära sig något utifrån föreställningens tema och ett miljöombyte i vardagen. Det vidgar vyer och får alla att växa. 

Från symfoniorkestrar till barnteatrar

Årligen spelas runt 40 skolföreställningar för barn och unga i olika åldrar. Vad eleverna får uppleva under skolföreställningarna varierar från gång till gång och anpassas till elevernas ålder. På scen står allt från symfoniorkestrar och dansföreställningar till barnteatrar och nycirkus.

För pedagoger

Skratt, nyfikenhet och pirr i magen

Skratt, nyfikenhet och pirr i magen

Dans Teater Musik Dans Teater Musik

Dans Teater Musik Dans Teater Musik