Till innehåll på sidan

Rytma

Rytma är vårt integrerade dans- och musikläger för barn och unga. Lägret riktar sig till åldrarna 10-25 år.

Barn som dansar framför spegel i en danssal.

Dans- och musikläger för barn och unga

Rytma är ett integrerat dans- och musikläger. Detta betyder att även unga med funktionsvariationer kan delta och erbjuds samma möjligheter som övriga deltagare. Lägret återkommer varje år och äger rum på Vara Konserthus under tre dagar i maj.

Under Rytma dansar vi oss igenom tre intensiva dagar och avslutar med en frivillig uppvisning i ”Rytma – The Show” tillsammans med konserthusets ungdomsstorband Next Generation Big Band. Anhöriga och vänner bjuds in att ta del av vad som åstadkommits på lägret. Lägret har stort fokus på gemenskap och mellan danspassen erbjuds frivilliga aktiviteter som korvgrillning, tipspromenader med mera.

Vem kan delta?

Rytma riktar sig till dansintresserade unga i åldern 10-25 år, både elever på grundläggande nivå och de som kommit längre i sin dansutveckling. Lägret är integrerande där även unga med funktionsvariationer kan delta och erbjuds samma möjligheter som övriga deltagare.

Lägret arrangeras av Vara Konserthus, tillsammans med våra vänner från kulturorganisationen Språng och med stöd av Sparbanksstiftelsen Skaraborg.