Till innehåll på sidan

Våra scener

På konserthuset finns det flera olika scener. Oavsett vad som står i rampljuset så finns en scen som passar.

Luftakrobat gör spagat i luften och en kör skymtas i bakgrunden.

Scener för stora upplevelser

På konserthuset finns flera olika scener som passar olika typer av konserter och föreställningar. Varje år tar allt från storband och symfoniorkestrar med 100 musiker till solister och dansare plats på våra scener.

Sedan invigningen 2003 så har Stora salen varit konserthusets hjärta. 2019 fick vi ett nytt tillskott i form av Sparbanken Blackbox som gör att vi har ännu bättre förutsättningar att arrangera dans, nycirkus och konserter för stående publik. Utöver de stora scenerna finns också Restaurangscenen som är en mindre scen mitt i konserthusets restaurang och en Studio som passar perfekt för barnteater.

Konsertsal med många röda stolar i biosittning.

517 platser

Stora salen

Stora salen är en klassisk konsertsal med pampig akustik, effektfull ljusteknik och plats för att ta emot en hel symfoniorkester. Salen passar perfekt för klassiska konserter och storband men också storslagna popkonserter.

Stora salen
Stående publik med händer upp i luften framför artist på scen.

Upp till 1000 personer

Sparbanken Blackbox

Sparbanken Blackbox är en 600 kvadratmeter stor box där scenen byggs och anpassas inför varje evenemang. Det finns möjlighet för publik på läktare, golv, vid bord eller stående och passar perfekt för allt från cirkuskonster till pop- och rockkonserter.

Sparbanken Blackbox
En föreläsare står på scen framför publik som sitter på stolar vid restaurangbord.

Upp till 240 platser

Restaurang­scenen

Restaurangscenen är en mindre scen som ger en nära kontakt mellan scen och publik, dessutom går upplevelsen att kombinera med mat och dryck. Publiken sitter på stolar vid restaurangens bord och scenen passar perfekt för stand-up, jazztrios och lunchföreställningar.

Restaurangscenen
Mörk sal med svart golv och svarta gardiner på väggarna, stora lampor i taket.

Upp till 60 platser

Studion

Studion är husets minsta scen men också viktig, den passar perfekt för barnteater och som replokal för dans. Vid familjeföreställningar slår sig barn och vuxna ner på bänkar eller på golvet och kommer nära det som händer.

Studion

Cirkuskonster, dramatiska skådespel och dansattacker

Cirkuskonster, dramatiska skådespel och dansattacker

Popkonserter, gitarriff och jazzsolon

Popkonserter, gitarriff och jazzsolon