Till innehåll på sidan

Hitta hit

Det är lätt att hitta till konserthuset. Kommer du till oss med bil är det bara att följa skyltarna från de stora infartsvägarna.

Besöksadress

Vara Konserthus
Allégatan 49
534 31 Vara

Hållplats

Närmsta busshållplats om du kommer med kollektivtrafik är Vara Vårdcentral eller Lagmansgymnasiet. Sök din resa i Västtrafiks reseplanerare.

Parkering

Det finns gott om parkeringar nära konserthuset. Bland annat finns det parkeringar vid gymnasieskolan, vårdcentralen och badhuset. Följ skyltningen på plats. Parkeringarna runt konserthuset är gratis.

Tillgänglighetsanpassade parkeringar

Det finns två tillgänglighetsanpassade parkeringsplatser framför konserthuset, dessa är placerade ca 40 m från huvudentrén. Givetvis går det bra att köra upp på konserthustorget och släppa av vid huvudentrén om det skulle behövas. Läs mer om tillgänglighet.

Laddplatser för elbil

I närheten av Vara Konserthus finns det laddplatser för elbil på två ställen. Du hittar laddstolpar vid badhusets parkering (Allégatan 45) och parkeringen vid Academy of Music and Business (Allégatan 53).

Bussparkering

Kommer du med ett helt busslast? Bussparkering finns längs Allégatan, precis framför konserthusets huvudentré.

Kollektivtrafik

Buss och tåg

Närmaste busshållplats är Vårdcentralen eller Lagmansgymnasiet. Använd gärna Västtrafiks reseplanerare för att planera din resa. Tågstationen i Vara ligger cirka 10-15 min promenad från konserthuset.

Taxi och färdtjänst

Både taxi och färdtjänst kan vid behov köra fram på konserthustorget och släppa av precis utanför huvudentrén.

Adress för taxi och färdtjänst: Vara Konserthus, Allégatan 49, 534 31 Vara