Till innehåll på sidan

23 maj 2024

Legendariska Anvil till Vara In Rock

Anvil står uppradade mot en bakgrund med rymdmotiv

Sedan tidigare står det klart att Lucifer, Skraeckoedlan och Children Of The Sün ska spela under vår Vara In Rock 2 november. Nu får de också sällskap av det kanadensiska kultbandet Anvil.

Bandet har uppnått kultstatus sedan deras historia skildrades i den hyllade dokumentärfilmenAnvil! The Story ofAnvilfrån 2008. Där fick vi följa bandets upp-, och framförallt nedgångar. Från toppen till botten och tillbaka igen.

De fick sitt genombrott på 1980-talet och förutspåddes en lika strålande framtid som Scorpions, Whitesnake och Bon Jovi. Någon gång blev det frånåkta av de andra, utan skivkontrakt och hamnade vid sidan av. Men barndomsvännerna Steve "Lips" Kudlow (sång, gitarr) och Robb Reiner (trummor) har aldrig varit typer som gett upp. I filmen skildras deras resa, mytbildning och hur de till sist når till toppen och får sitt erkännande.

– Jag är glad över att vi har lyckats boka Anvil till Vara In Rock, säger Nicki Lowefrån Beardmen som står som arrangör tillsammans med Vara Konserthus. De har inspirerat giganter som Metallica, Anthrax och Guns N' Roses. Jag minns när jag var på turné i Tyskland med ett Göteborgsband, och i logen fanns en text på väggen: "Anvilwashere, thankyou for not payingus." Det var både surrealistiskt och tragiskt. Nu är det dags att ge dem upprättelse – den här gången får de betalt, och vi hoppas att Vara In Rock-publiken verkligen ger dem den hyllning de förtjänar.

Om Vara In Rock

Den 2 november 2024 arrangeras Vara In Rock för första gången på Vara Konserthus, med etablerade rocklegender och nya stjärnskott från hela Europa. Festivalen erbjuder konserter på två scener, Sparbanken Blackbox och restaurangscenen.Besökare kan njuta av mat från foodtrucks och drycker från två barer. Bakom festivalen står Vara Konserthus tillsammans med Skövdebaserade arrangören Beardmen.

Lyssna:

Dela