Till innehåll på sidan

16 maj 2024

Lyckat dans- och musikläger för unga

Vattenflaska och gympapåse med Rytma-logo på ett bord bredvid blommor

För tredje året i rad anordnade Vara Konserthus Rytma, ett dans- och musikläger, tillsammans med kulturorganisationen Språng och med stöd av Sparbanken Skaraborg. Unga dans- och musikentusiaster från hela Västra Götaland njöt av dans, musik och glad stämning under tre dagar.

I år öppnade vi våra dörrar inte bara för dansare utan även för musikälskare som ville vara med och upptäcka glädjen i ensemblespel. Lägret är integrerande där även unga med funktionsvariationer kan delta och erbjuds samma möjligheter som övriga deltagare. Totalt sett fylldes huset av närmare 100 deltagare.

Men Rytma handlar inte bara om att svänga höfterna och spela instrument - det blev också en helg fylld av skratt, gemenskap och härliga aktiviteter. Mellan passen anordnades kringaktiviteter som korvgrillning, tipspromenader och mysiga biovisningar.

Tre deltagare klättrar på varandra

Foto: Marielle Stensson

Genom samarbetet mellan Vara Konserthus, kulturorganisationen Språng och med stöd från Sparbanksstiftelsen Skaraborg möjliggörs denna upplevelse sedan tre år tillbaka.

"Vi vill att lägret ska bli en plats där man möter nya vänner. Där man kan få inspiration. Upptäcka nya saker och utvecklas tillsammans. Ett meningsfullt sammanhang att längta till år efter år"

/ Petra Kloo, VD och Konserthuschef

Rytma avslutades med en uppvisning i "Rytma– The Show", där alla som ville intog scenen tillsammans med musiker ur Next Generation Big Band och skapade minnen för livet. Stort tack alla inblandade. Vi längtar redan till nästa år!

Dela