Till innehåll på sidan

8 nov 2023

150 000 kr möjliggör mer kultur för barn och unga i Vara kommun

Bilden föreställer Vara Konserthus VDPetra Kloo, Kommunstyrelsens ordförande Lars Gezelius, Vara Kommuns kommundirektör Anna Cederquist och Vara Konserthus styrelseordförande Sture Carlsson leendes in i kameran med en stor check i famnen

I samband med Vara Konserthus 20-årsjubiluem överlämnade Vara kommun en gåva på 150 000 kronor. Pengarna ska användas till kulturupplevelser för barn och unga i området. 11 november blir det en gratis konsert med Lancelot för ungdomar och i december spelas clownföreställningen Waiting for Happy Days för barn från 6 år.

– Vi är väldigt glada för att kommunen tillsammans med konserthuset kan satsa än mer på alla barn och unga i Vara. Konserthuset ska lockar alla åldrar. Vi vill vara en plats där unga möts i upplevelser som berör. Förhoppningen är att inspirera till ett livslångt intresse för scenkonst i många former, säger Vara Konserthus VD Petra Kloo.

"Barn och unga är vår framtid. Att skapa och ta del av olika typer av föreställningar är viktigt för barns fantasi och kreativitet. Därför ser jag det som viktigt att redan i unga år ta del av Konserthusets verksamhet. Kommunstyrelsen vill på detta sätt ge mer till fler"

/ Lars Gezelius, kommunstyrelsens ordförande

Ett uppdrag med fokus på kultur för unga

Vara Konserthus uppdrag från regionen finns ett stort fokus på just barn och unga och målsättningen har alltid varit att erbjuda en mångfald av föreställningar. Vara kommun utmärker sig redan genom att två gånger per läsår visa scenkonst för alla skolelever, och Vara Konserthus arrangerar sedan många år Familjelördagar med föreställningar för hela familjen.

Producentchef Sara Törn utvecklar:

– Vi ser gärna barn och unga inte bara som mottagare av kultur, utan också som aktiva deltagare i vårt blomstrande kulturliv. Ett exempel på detta är vårt återkommande dansläger Rytma för barn och unga. Eftersom vi firar 20 år känns extra fint att avsluta året med dessa två möjligheter för våra yngre besökare.

De fria biljetterna till Lancelot 11 november och Waiting for Happy Days 2 december bokas genom att ta kontakt med Vara Konserthus gäst- och biljettservice på tel. 0512-315 00 eller via skolplattformar.

Dela