Till innehåll på sidan

1 mars 2024

Nytt cirkusresidens till Vara Konserthus

En cirkusartist hänger ned från taket och en står på marken med den hängande personens fot på sin axel. I bakgrund lila och blå bakgrund.

Cirkuskompanierna Apocalyptic Circus och Cirk-L är nya Artist in Residence på Vara Konserthus. Under sin tid som residensartister tar de fram föreställningen Marianne och jag. En lustfylld och komisk cirkusföreställning riktad mot barn och unga. Föreställningen har premiär hösten 2024 och kommer att spelas som skolföreställning och som en offentlig föreställning på Familjelördag.

Vara Konserthus är till stor del en gästspelscen, men med vår residensverksamhet tar vi rollen som en producerande scen. Förra året utlyste vi ett residens med fokus på cirkus. Produktionschef Sara Törn förklarar:

– Vi försöker alltid variera oss inom olika scenkonstområden när det gäller vårt Artists in Residence. Det var hög tid för cirkus ochbarn och unga. Vi fick in många ansökningar men kände att Apocalyptic Circus och Cirk-L hade en tydlig och intressant idé att presentera. En lustfylld och rolig produktion helt enkelt. Vi ser fram emot att välkomna dem till konserthuset och till Vara.

En av de medverkande ligger ned bland blå tyger

Foto: Niclas Fasth

"Vi vill att det ska finnas något för alla: barnen, de vuxna, de som sett hundra föreställningar innan och de som aldrig sett en enda! "

/ Linn Brodén, Apocalyptic Circus

Marianne och jag är en samtida cirkusföreställning där barn och familj bjuds på en humoristisk upplevelse och cirkusteknik på hög nivå. Publiken får se lindans, luft- och parakrobatik, dansakrobatik, jonglering och mycket mer i en föreställning från 4 år och uppåt.

– Vi har jobbat mycket med att hitta en fin balans mellan cirkus och komik. Vi vill visa det vackra och fascinerande i cirkusen samtidigt som vi vill bjuda in till skratt och tokigheter, säger Linn Brodén från Apocalyptic Circus.

Premiären äger rum i höst och biljetter släpps under våren.

Utvecklingen av föreställningen har genomförts med stöd från Vara Konserthus, Konstnärsnämnden, Region Östergötland, Norrköpings Kommun, Riksteatern, NyCirkus Öst.

Medverkande

Residenstagare: Linn Brodén

Regissör: Nicki McCretton

På scen: Systrarna Brodén

Scen och kostymdesign: Marie Moberg

Teknik och bygg: Tom Richmond och Mattias Lindstam

Producent: Linn Brodén

Idé: Samtliga i teamet

Med stöd av: Riksteatern, Region Östergötland, Norrköpings Kommun, Konstnärsnämnden, Nycirkus Öst och Vara Konserthus.

Foto: Niclas Fasth

Dela