Till innehåll på sidan

Sparbanken Blackbox

Ett flexibelt scenrum som kan möbleras för både rockkonserter med stående publik och intima kammarkonserter. Plats för upp till 1000 personer.

Stående publik med händer upp i luften framför artist på scen.

Ett flexibelt scenrum

Sparbanken Blackbox är vårt nyaste scenrum med plats för cirkuskonster, popkonserter, streetdance, gitarriff och monologer. Salen ger möjlighet för publik på läktare, golv, vid bord eller stående. Med sina svarta väggar blir ljusuppsättningar extra effektfulla och dess genomtänkta akustik gör att allt från kör- och kammarmusik till seminarier får perfekta ljudförutsättningar.

Blackboxen invigdes 2019 och sedan dess har bland annat Veronica Maggio, Robert Fux, Compagnie Vivons och Sabaton intagit rummet. Multikonstverket In your head har skapats och spelats, jazzsångerskan Lina Nyberg har spelat in en skiva med Bohuslän Big Band och koreografen Virpi Pahkinen har spelat in ett dansverk.

Möbleras inför varje evenemang

Sparbanken Blackbox är en 600 kvadratmeter stor box med drygt 10 meter i takhöjd, klädd i svart på in och utsidan. Den har ingen fast scen eller sittning utan möbleras inför varje evenemang. Rummet kan möbleras för att passa dansföreställningar och teater och sedan bli till en utmärkt bankettsal. Roddar man sen om ytterligare förvandlas ytan till en scen för en klubbspelning med stående publik. Endast fantasin sätter gränserna för vad Sparbanken Blackbox kan användas till.

Utöver upplevelser av storslagen scenkonst kan Sparbanken Blackbox också svira om till en sal för konferenser och seminarier. Den bekväma sittningen och flexibla ljud- och ljustekniken gör att den passar bra till stora möten och konferenser.

Läs mer om konferens

Kapacitet

Salens kapacitet varierar beroende på evenemang och möblering. Här ges det utrymme åt allt från 260 sittplatser till 850 personer i stående publik.

  • 260 sittplatser på läktare.
  • 550 sittplatser på läktare inklusive främre golv.
  • 300 sittplatser vid bord.
  • 1000 personer stående.
  • I Blackboxens foajé finns det runt 100 sittplatser.

Tillgänglighet

Rullstolsplatser finns i salen och bokas via Gäst- och biljettservice på tel. 0512-315 00. Garderob och tillgänglighetsanpassad toalett finns på markplan i nära anslutning och salen är utrustad med hörslinga.

Läs mer om tillgänglighet i huset

1000 personer

Scenmått är flexibelt

För teknikspecifikation, kontakta scenmästare Eric Jonsson på eric.jonsson@varakonserthus.se.

Se salsplan

Vill du boka konferens eller event?

Vi hjälper dig gärna att komponera något som passar er melodi.

Läs mer om konferens

Bilder från Sparbanken Blackbox