Till innehåll på sidan

Stora salen

En klassisk konsertsal med 517 platser. Passar perfekt för allt från storslagna symfonier till riviga gitarriff.

Konsertsal med många röda stolar i biosittning.

Ett tongivande scenrum

Stora salen är en klassisk konsertsal med pampig akustik och effektfull ljusteknik. Det är den enda scenen i Västra Götalandsregionen, utanför Göteborg, som kan ta emot en hel symfoniorkester. Salen har fantastisk akustik vilket gör att den passar perfekt för både klassiska konserter och storband. Salen är också utrustad med ljud- och ljusteknik som gör den till en utmärkt scen för storslagna popakter.

Salen har fyllts med publik sedan den invigdes 2003. Några som stått på scen är Göteborgs Symfoniker, Molly Hammar, Batsheva Dance Company, Evelyn Glennie, Bohuslän Big Band, Jill Johnson och Vince Mendoza.

Kapacitet

Stora salen har 517 sittplatser och entréer på tre våningsplan. Salen är uppdelad med numrerade platser på parkett, balkong och Hyllan.

  • 369 sittplatser på parkett.
  • 138 sittplatser på balkong.
  • 10 sittplatser på barstolar på Hyllan över balkong.

Tillgänglighet

Rad 3 på parkett är på markplan och nås helt utan trappsteg. Hiss finns till övre parkett och är belägen cirka 50 meter från övre foajé. Till balkongen och Hyllan finns ingen hiss och det är en brant trappa upp.

Rullstolsplatser finns i salen och bokas via Gäst- och biljettservice på tel. 0512-315 00. Garderob och tillgänglighetsanpassad toalett finns på markplan och salen är utrustad med hörslinga.

Läs mer om tillgänglighet i huset

517 personer

Scenmått är 17 x 11 meter

För teknikspecifikation, kontakta scenmästare Eric Jonsson på eric.jonsson@varakonserthus.se.

Se salsplan

Vill du boka konferens eller event?

Vi hjälper dig gärna att komponera något som passar er melodi.

Läs mer om konferens

Bilder från Stora salen