Till innehåll på sidan

Studion

Ett flexibelt scenrum med upp till 60 platser. Passar perfekt för barnteater och dans men också svira om till mötesrum.

Mörk sal med svart golv och svarta gardiner på väggarna, stora lampor i taket.

Flexibelt rum för scenkonst

I Studion sätter vi strålkastarljuset på barnföreställningar och dans. På våra Familjelördagar tar de minsta barnen plats bland mattor och kuddar på golvet i en värld av teater, dans och musik. Salen har också stora speglar vilket gör den till en perfekt replokal för dans.

Studions flexibla möblering och ljudanläggning gör att rummet också kan svira om till rum för möten, föreläsningar och konferenser. I rummet finns ingen fast möblering, sittningen anpassas för varje evenemang.

Kapacitet

Studions kapacitet beror på hur den användas. Beroende på sittning passar rummet för 20–60 personer. Vid familjeföreställningar används vanligtvis ingen möblering mer än rekvisita och ibland bänkar att sitta på.

Om Studion används som mötesrum finns flera sittningsalternativ. Det kan möbleras med stolar i biosittning framför projektorduken, med bord och stolar i u-sittning för möten och stämmor eller med bord som öar för kreativa möten i mindre grupper.

Tillgänglighet

Studion finns på markplan och tillgänglighetsanpassad toalett finns i nära anslutning till rummet. Vid publika föreställningar finns alltid rullstolsplatser som bokas via Gäst- och biljettservice på tel. 0512-315 00.

Läs mer om tillgänglighet i huset

60 personer

Scenmått är flexibelt

För teknikspecifikation, kontakta scenmästare Eric Jonsson på eric.jonsson@varakonserthus.se.

Vill du boka möte, konferens eller event?

Vi hjälper dig gärna att komponera något som passar er melodi.

Skicka bokningsförfrågan

Bilder från Studion