Till innehåll på sidan
Anita (Maria Knutsson) sjunger och Gunnar (Pär Sjölander) håller en telefon mot örat

Anita & Gunnar

Historien om Anita Lindblom och Gunnar Wiklund, en musikteaterföreställning med deras största hits.

söndag
15 sep 2024

Ord. pris 450 kr

2 tim 15 min inkl. paus

Stora salen Köp biljett

Efter det mycket lyckade Anita & Gunnar-besöket i Vara våren 2023, kommer nu hela ensemblen på nio personer tillbaka till Vara Konserthus igen med historien om Anita Lindblom och Gunnar Wiklund.

Gunnar Wiklund och Anita Lindblom var två av Sveriges största artister, som dessutom var förlovade och sammanlevde ett halvår i Sköndal 1960. Han är förknippad med otur, hon snarare med en förmåga att sätta sig själv i klistret. Båda hade sina duster med pressen och Skatteverket och trots enorma framgångar och alla förutsättningar för att skapa sig lyckliga liv, blev inget riktigt vad de hade hoppats.

Gunnar, av många ansedd som 60-talets största sångare, hade 37 låtar på Svensktoppen och hans kanske största hit “Nu tändas åter ljusen i min lilla stad” sålde över 200 000 exemplar. Men efter en rad motgångar under 70- och 80-talen, beskrev han sig själv som bitter och bortglömd. Efter att ha drabbats av cancer dog han utblottad 1989.

Anita slog igenom 1957 med “När svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun” och blev på köpet genast skandalomsusad. Skandaler fortsatte att kanta hennes liv och karriär, kombinerat med stora framgångar som sångerska och skådespelerska. Hennes största hit “Sånt är livet” är fortfarande bekant för de flesta även i våra dagar. Anita drog sig tillbaka från rampljuset på 80-talet och ansåg sig förföljd och orättvist behandlad.

Musikteaterföreställningen ”Anita & Gunnar” beskriver ett fiktivt möte i ”efterlivet” där de sjunger en rad av sina största hits och har en dialog om sina respektive karriärer och om livet och kärleken.

Mat & dryck

Menyn för detta evenemang har inte komponerats ännu. Du är välkommen att förboka mat och dryck här när evenemanget närmar sig.