Till innehåll på sidan
Cirkusartist i färgglada kläder.

Cirkus Cirkör

The Extraordinary History of Circus – En hisnande resa genom cirkusens historia, fylld av mod och magi. För alla från 5 år.

tisdag
14 april 2026

Ord. pris 330 kr

1 tim 15 min (ingen paus)

Stora salen

Biljettsläpp 17 november 13.00

Ej tillgänglig

The Extraordinary History of Circus är en odyssé genom framgång och motgång, från nycirkusens punkiga födelse på 1990-talet, vidare till 1970-talets cirkus med elefanter och “största möjliga tystnad” via den moderna cirkusen födelse i London på 1700-talet. Teater och cirkus möts i en föreställning fylld av mod, nyfikenhet och en lust att tänja på gränserna för vad cirkus kan vara. Artisterna kastar sig mellan epoker, uttryck och karaktärer och utmanar ständigt den mänskliga förmågan – allt för att roa sin publik!

Cirkus Cirkör är Nordens största cirkuskompani med föreställningar på turné i Sverige och världen. Med nyfikenhet, humor och mod utforskar de cirkusens mångfald och gränser. Cirkus Cirkör är en plattform där olika konstnärskap blomstrar och överraskar. Kompaniet samarbetar med många och använder cirkus som metod för att lyfta och inspirera människan.

The Extraordinary History of Circus är samproducerad av Cirkus Cirkör och Uppsalastadsteater. Presenteras i samarbete med Cirkus i Väst. Förställningen passar alla från 5 år.

Fotoförbud

På grund av säkerhetsskäl för artisterna råder förbud mot att filma och ta bilder under föreställningen.

"Med maxad energi jonglerar de fem artisterna med kaffekoppar, testar skateboardtricks och parkourkonster. "

/ Svenska Dagbladet

Mat & dryck

    Barmeny


  • Varmrökt lax

    185 kr

    Serveras med örtstuvad potatis samt crudité på fänkål, lök och gurka.

  • Konserthusets kycklingsallad

    145 kr

    Krispig sallad med dressing på Sivans ostar, toppad med bacon och hyvlad ost.

  • Prästostpaj med sparris

    130 kr

    Serveras med ramslöksmajonnäs, klosterskinka från Eriksons Chark och sallad.

  • Räksmörgås

    175 kr

    Klassisk räksmörgås på tekaka med handskalade räkor, ägg, tångmajonnäs gjord på olja från Skebygårdar, grönsaker och citron.

Förboka mat och dryck

Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.