Till innehåll på sidan
Två halva ansikten med svarta ansiktsmålningar.

Extraterrestrial

Följ med på en resa till olika planeter, möt olika varelser och få en inblick på hur deras liv påverkas av miljön.

torsdag
30 nov 2023

Ord. pris 200 kr

45 min (ingen paus)

Sparbanken Blackbox
Passerat

Hur kommer det sig att vi avbildar outforskade fenomen på ett visst sätt när det inte finns källor och bevis nog för att fastställa faktan? Varför är vi så fascinerade av liv vars existens inte är bevisad och varför väljer vi att illustrera dessa varelser med mänskliga proportioner?

Extraterrestrial är en dansföreställning uppbyggd i ett dokumentär-format. Publiken kommer tas med på en resa till olika planeter där de bemöter olika varelser och får en inblick på hur deras liv påverkas av miljön. Varje planet har olika faktorer som förändrats och med jorden som utgångspunkt, får man se hur livet har utvecklats i alla dess former.

Utöver konstformen dans, kommer föreställningen att lägga stor tyngd på det visuella. Genom fokus på bakgrundsanimationer, ljus, kostym vill vi skapa ett rum och en upplevelse som är svår att glömma.

Visualisera ett alternativt liv

Vår nyfikenhet på det okända är ett faktum och vi ser intresse i att fördjupa oss i ämnet och utforska olika möjligheter med vårt konstnärliga uttryck. Vår tanke är att akterna ska visualisera ett alternativt liv på en planet eller en del i universum. Som inspiration till detta används serien “Alien Worlds” på Netflix som är en dokumentär där vetenskap, som grundas på jordens uppbyggnad, gjorts om till nya världar och hur dessa förändringar skapar ett visst typ av liv. På samma sätt, vill vi använda oss av människokroppen för att utforska dess möjlighet att skapa former och varelser.

Denna föreställning rekommenderas från 12 år och uppåt.

Mat & dryck

  Barmeny


 • Julsmörgås

  135 kr

 • Räksmörgås

  155 kr

 • Mustig gulaschsoppa toppad med gräddfil

  115 kr

 • Ost- och grönkålspaj med granatäpplesallad och ädelostdressing

  125 kr

 • Jubileumsbricka – ost- och charkbricka med lokala råvaror (endast förbokning)

  135 kr

Förboka mat och dryck

Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.