Till innehåll på sidan
Rickard Söderberg sitter i bar överkropp vid ett bord och håller om sig själv och tittar snett neråt

Kärlekens historia

En föreställning om människorna som älskat med livet som insats med Rickard Söderberg, Johan Reis och Jon Lundberg på scen.

onsdag
28 feb 2024

Ord. pris 475 kr

1 tim 20 min (ingen paus)

Stora salen
Passerat

Inställt evenemang

Föreställningen är tyvärr inställd på grund av sjukdom. Givetvis återlöser vi din biljett, kontakta biljettkassan för återbetalning och eventuella frågor på tel. 0512-315 00 eller biljetter@varakonserthus.se.

Om Kärlekens historia

När operasångaren Rickard Söderberg läser mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar han en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. När han gräver djupare i historien visar det sig att han inte är den första som ställt frågor om kärlekens väsen – längtan efter kärlek verkar vara oförändrad sedan människan blev människa.

Detta är starten på en resa genom kärlekens historia från stenåldern fram till idag. Från grottmålningar i Zimbabwe av älskande män till samkönade passioner i det svenska bondesamhället. Från religionernas försök att radera de homosexuella historierna till obesjungna hjältar som agerat i tystnad. Från historiens mest flamboyanta celebriteter till hans egen instagramvardag med fredagstaco tillsammans med maken Anders.

Rickard gjorde succé på Riksteaterscenerna våren 2018 och nu är han tillbaka med en föreställning där hans unika blandning av artisteri och aktivism får fullt utlopp på scen. Kom med på den förbjudna kärlekens historia!

Mat & dryck

  Barmeny


 • Kryddig köttfärspaj med picklad lök och vitlöksdressing

  125 kr

 • Jordärtskockssoppa med rosmarinknäcke och getost – vegetarisk

  115 kr

 • Kycklingsallad toppad med bacon och Sivans ost

  145 kr

 • Konserthusets chark- och briesmörgås

  135 kr

  En lyxig smörgås på surdegsbröd med väl utvalda charkprodukter, brieost från Sivans ost och ärtostcrème.

Förboka mat och dryck

Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.