Till innehåll på sidan
Balettdansös håller en nötknäppare i handen uppsträckt i luften, bakgrund svart och en guldig gran.

Nötknäpparen

Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av Classical Ukrainian Etoile Ballet blir en magisk kväll för hela familjen! Boka Early Bird-biljett nu för 595 kr!

tisdag
3 dec 2024

Ord. pris 695 kr

2 tim inkl. paus

Stora salen

Åldersgräns: 5 år

Boka nu till Early Bird-pris 595 kr!

Köp biljett
Dans

Dela:

Nötknäpparen en vacker saga om unga Claras äventyr. Clara somnar på julafton och i drömmen möter hon nötknäpparens prins, dansande snöflingor, leksakssoldater och sockerplommonfen som vankar till liv– men drömmen är inte bara full av snö och godis. Plötsligt måste Clara och prinsen slåss mot övervuxna råttor och möss!

Sagan är full av spännande berättelser och förvandlades år 1892 till en balett genom musik från den ryske kompositören Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Marius Petipa. Idag har baletten Nötknäpparen blivit en världsomspännande jultradition och föreställningen sätts årligen upp på världens teater- och operascener.

Nötknäpparen passar bra som en första balett för barn. Dessutom kommer både små åskådare och vuxna balettälskare få en känsla av beundran och fyllas med julstämning!

Denna version av Nötknäpparen använder klassisk koreografi av Marius Petipa och framförs av Classical Ukrainian Etoile Ballet. Det är professionella balettdansörer som vunnit internationella balettävlingar, People's Artists of Ukraine och solister från ukrainska scener.

Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket" för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

Mat & dryck

Menyn för detta evenemang har inte komponerats ännu. Du är välkommen att förboka mat och dryck här när evenemanget närmar sig.