Till innehåll på sidan
Povels dotter och son samt bassisten Backa Hans Eriksson. Alla glada klädda i rött framför en gul vägg.

Povels Naturbarn

Välkommen till våra populära föreställningar på konserthusets restaurangscen! En god matpaj eller hembakat fika ingår i biljettpriset.

onsdag
14 feb 2024

Ord. pris 325 kr

2 tim (ingen paus)

Restaurangscenen

I biljettpriset ingår matpaj, kaffe och kaka.

Passerat

Efter maten eller fikat får du ta del av föreställningen Povels Naturbarn. På scen ser du Povel Ramels barn Lotta och Mikael tillsammans med basisten Backa Hans Eriksson. Lotta som är skådespelare och regissör och Mikael som är musiker och musikterapeut är två av de mest självklara Povel-kännarna och visar med råge att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. 

Mästarens underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden i föreställningen men Lotta och Mikael sätter också sin egna prägel på föreställningen när de knäpper upp Rameltexter och melodier. Allt väl uppbackat av basisten Backa Hans Eriksson då alla tre har arbetat tillsammans med Povel Ramel i ett flertal produktioner.

Man kan skriva kilometervis om Povel Ramels betydelse i svensk musik- och nöjeshistoria och om alla stjärnor han tänt. ”Alla har vi krupit fram mellan Povel Ramels framtänder”, som Gösta Ekman sa. Och Tage Danielsson uttryckte det så här: ”Povels musikaliska härnadståg mot cynisk idiotmusik och dålig kvalitet är ett kulturpolitiskt storverk”. Andra säger att han skrivit många av de genialaste, roligaste och mest omtyckta sångerna vi har.

Mat eller fika ingår i biljettpriset

Till föreställningen vid lunch ingår en god matpaj och till eftermiddagsföreställningen ingår hembakat fika.

Föreställning kl 11.30

Tomat- & mozzarellapaj samt kaffe, te och kaka ingår i biljettpriset. Insläpp och start för matservering är kl 11.30.

Föreställning kl 15.00

Hembakta kakor, bulle, kaffe och te ingår i biljettpriset. Insläpp och start för servering är kl 15.00.

Är du i behov av specialkost? Kontakta Gäst- och biljettservice på tel. 0512-315 00.