Till innehåll på sidan
Tre personer sitter vid ett fika bord med kaffekoppar

Säg som det är!

Upplev en nyskriven komedi av Adde Malmberg om sanning, vänskap och överraskningar.

torsdag
3 okt 2024

Ord. pris 375 kr

2 tim inkl. paus

Sparbanken Blackbox Köp biljett

Välkommen till en nyskriven föreställning av Adde Malmberg som tar dig med på en resa fylld av humor, känslor och oväntade vändningar. I hjärtat av handlingen står Margareta, en kvinna vars liv och hem ställs på spel när en ny väg planeras att byggas. Rakt över hennes tomt. Margareta har spenderat fyrtio år i sitt älskade hem, ett hus hon och hennes sambo byggt med sina egna händer. Nu har kommunen beslutat att riva de tio husen på hennes gata för att undvika genomfartstrafik genom centrum.

När Maja och Tom, representanter från Trafikverket och kommunen, står inför den svåra uppgiften att meddela Margareta om det ofrånkomliga, väntar en överraskning. För ingenting går som planerat när de möter henne personligen.

Denna komedi med djup får dig både skratta högt och tänka till. En berättelse som utmanar synen på sanning och fantasi, där gränserna suddas ut och sanningen är allt annat än enkel. Margareta, en charmig pensionerad lärare, visar att bakom vänliga leenden kan det finnasen styrka och envishet som överraskar oss alla. Frågan är, vem lurar egentligen vem? Säg som det är, eller gör vi verkligen det?

Medverkande

 • Manus och regi: Adde Malmberg

 • Skådespelare: Siw Erixon, Johanna Rane och Nils Dernevik

 • Dramaturg: Jani Lohikari

Mat & dryck

  Barmeny


 • Hamburgare

  175 kr

  En saftig burgare på svenskt nötkött med tryffelmajonnäs, sallad, picklad lök, egengjord ketchup och Sivans ost. Serveras med pommes frites.

 • Pannoumiburgare (vegetarisk)

  175 kr

  En vegetarisk burgare på pannoumi-ost med tryffelmajonnäs, picklad lök, sallad, egengjord ketchup. Serveras med pommes frites.

 • Fetaostpaj (vegetarisk)

  125 kr

  En matig paj med fetaost och tomatpesto. Serveras med grönsallad, rostad vitlöksdressing och picklad lök.

 • Ost- & charkbricka

  135 kr

  En lyxig bricka med väl utvalda lokala charkprodukter, ostar från Sivans ost, marmelad, oliver, grönsaker, kex och bröd.

 • Ostsmörgås

  55 kr

  En klassisk ostsmörgås med hårdost och brieost. Toppas med grönsaker.

Förboka mat och dryck

Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.