Till innehåll på sidan
Halvkroppsbild på Sissela som pekar till höger på en bild på sin mamma. Text: Min föreställning om mamma.

Sissela Kyle

Sissela Kyle är tillbaka med nya och personliga föreställning “Min föreställning om mamma”

lördag
26 okt 2024

Ord. pris 510 kr

1 tim 15 min (ingen paus)

Stora salen Köp biljett

Sissela Kyle har i flera år gått med idén om att hennes mammas tid på jorden skulle passa i scenversion. Nu blir det av med nya “Min föreställning om mamma”.

Gunhild Kyle föddes 1921, samma år som Sveriges kvinnor blev myndiga och fick rösträtt. Hennes liv var på många sätt typiskt för en kvinna av sin tid. Flicka under andra världskriget, den första i sin familj att ta studenten på fyrtiotalet, utbildade och gifte sig på femtiotalet, skötte hemmet och heltidsarbetandepå sextiotalet och skilde sig på sjuttiotalet. Som många andra kvinnor i Sverige. Men Gunhild var även en pionjär med sin forskning om kvinnors villkor, vilket gjorde henne till Nordens första professor i kvinnohistoria.

– Gunhild Kyle var en briljant, rolig, dyster och rasande arg människa. Jag vill berätta om hennes kamp och gärning, om hennes ångest och glöd. Jag vill berätta om hur det var när hon blev gammal och blind och i behov av hjälp och hur hon förde en kamp för sin värdighet, att fortsätta vara en människa att räkna med ändå till slutet. Det vill jag berätta om, säger Sissela.

– Tidigare har jag funderat och skojat om döden och listor i mina shower. Nu är det dags att se tiden genom mammas ögon, som ibland också råkar vara mina. Vad hände? Hur blev det? Varför? Jag kommer att vara både rolig och allvarlig. Som mamma, säger Sissela.

Föreställningen rekommenderas från 16 år.

Mat & dryck

  Buffé


 • Tvårätters Konserthusbuffé 325 kr

  325 kr

  Förrättsbuffé 
  Skagentårta med tångkaviar, skogssvampsoppa, lokala charkprodukter, krustader med prästost och hjortron, gubbröra, sallad medpäron, ädelost och balsamicovinäger, smör och bröd samt goda tillbehör.

  Varmrättsbuffé
  Smashad potatis, friterad potatis, bräserad majskyckling, pepparstekt fläskfilé, pestomarinerade rotsaker, rostad kålsallad med honung och päron, vin- och vitlökskorv från Eriksons Chark, ruccolacrème, portvinssky och grönsallad.

  Endast förbokning, kan inte köpas på plats.

  Barmeny


 • Hamburgare

  175 kr

  En saftig burgare på svenskt nötkött med tryffelmajonnäs, sallad, picklad lök, egengjord ketchup och Sivans ost. Serveras med pommes frites.

 • Pannoumiburgare (vegetarisk)

  175 kr

  En vegetarisk burgare på pannoumi-ost med tryffelmajonnäs, picklad lök, sallad, egengjord ketchup. Serveras med pommes frites.

 • Fetaostpaj (vegetarisk)

  125 kr

  En matig paj med fetaost och tomatpesto. Serveras med grönsallad, rostad vitlöksdressing och picklad lök.

 • Ost- & charkbricka

  135 kr

  En lyxig bricka med väl utvalda lokala charkprodukter, ostar från Sivans ost, marmelad, oliver, grönsaker, kex och bröd.

 • Ostsmörgås

  55 kr

  En klassisk ostsmörgås med hårdost och brieost. Toppas med grönsaker.

Förboka mat och dryck

Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.