Till innehåll på sidan
En person sitter på en stol och en person har en stol på huvudet.

Väntrummet

En dansföreställning om väntan och tid med dansanta monologer, starka uttrycksformer och stora kontraster.

torsdag
21 nov 2024

Ord. pris 250 kr

45 min (ingen paus)

Sparbanken Blackbox Köp biljett

Vad kostar receptet på framgång? Om det finns ett sådant recept beror på vad man definierar som framgång, och det ligger helt i betraktarens eget öga.

Mental hälsa står som grund till denna dansföreställning med ensamhet, rubbad självbild och en avsaknad av verklig kommunikation som konsekvens av fokus på jaget. Vänskap som uppstår, relationer som splittras, vägar som aldrig korsas eller ett hopp om att vi går mot bättre tider. Tiden vi ber om eller tiden vi inte önskar oss, vad händer när vi stannar upp och faktiskt tar vara på den. Känner vi oss fria eller fängslade?

Hur som helst är tiden ett faktum. Att vilja få den att stanna upp eller snabbspola de tråkiga delarna är något vi alla är med om vare sig det handlar om arbetsdagen, semestern eller karriären.

Under föreställningen kastas vi in och ut i de olika karaktärernas personliga resor som både flätas samman, splittras och existerar parallellt med varandra kring den delade upplevelsen av en väntan.

Dansanta monologer och vackra möten

Stundtals drivs Väntrummet av dansanta monologer, kaotiska konflikter men också fina och vackra möten mellan individerna på scen. Ibland räcker ett ord för att beröra och i andra fall säger gester mer än orden.

Det är precis vad Väntrummet är. Kombinationen av berättande tillsammans med fängslande och dansant kroppsspråk bryts av med direkta dialoger individerna emellan. Välkommen in till väntrummet, ett rum för ventilation och framgång.

Föreställningen rekommenderas från 12 år.

Två personer sitter på huk och kollar in i kameran.

Dansarna Mia Hellberg och Marco Wihlborg.

Mat & dryck

  Barmeny


 • Hamburgare

  175 kr

  En saftig burgare på svenskt nötkött med tryffelmajonnäs, sallad, picklad lök, egengjord ketchup och Sivans ost. Serveras med pommes frites.

 • Pannoumiburgare (vegetarisk)

  175 kr

  En vegetarisk burgare på pannoumi-ost med tryffelmajonnäs, picklad lök, sallad, egengjord ketchup. Serveras med pommes frites.

 • Julsmörgås

  135 kr

  En matig smörgås på landgångsbröd med julskinka, senap, rödbetssallad, köttbullar, kalkonchark, brieost, hårdost, heminlagd sill, räkmajonnäs och ägg.

 • Ost- & grönkålspaj (vegetarisk)

  125 kr

  En matpaj med i julens smaker med ost och grönkål. Serveras med granatäpplesallad och ädelostdressing.

 • Ostsmörgås

  55 kr

  En klassisk ostsmörgås med hårdost och brieost. Toppas med grönsaker.

Förboka mat och dryck

Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.