Till innehåll på sidan
Flera dansare på scen skapar mänsklig pyramid.

YÉ!

Rå energi, hisnande cirkus och rituella danser. En poetisk cirkusskapelse med Circus Baobab om bristen på vatten med akrobater från Guinea och Frankrike.

tisdag
27 aug 2024

Ord. pris 250 kr

1 tim (ingen paus)

Stora salen Köp biljett

”Yé” betyder vatten. Grunden till allt liv. Det mest fundamentala för vår överlevnad likväl som en bristvara för många människor runt om i världen. I föreställningen YÈ! gestaltas kampen om vatten med vattenflaskor som enda rekvisita på scen. Genom kraftfull akrobatik och pulserande dans väcker Circus Baobab tankar om klimatkrisen och människans roll i denna. En föreställning om hur vi ömsom bygger upp och slår omkull varandra, hur vi samverkar och hur vi kollapsar. Förmår vi dela med oss?

Kraftfull akrobatik

Föreställningen är en kraftfull, åkallan av människans trots, hennes förmåga att bestå, börja om och bygga en bättre värld. I de starka kropparna drabbar motstridiga krafter samman. Framåtrörelse möter motstånd, destruktivitet möter innovation. Rörelse är enda vägen framåt, stagnation är lika med död. Förmågan att bygga tillsammans utgör hoppet. Akrobater och dansare flyger över scenen i halsbrytande formationer och stöttar varandra i de höga pyramider som är den guineanska cirkusens kännetecken.

Circus Baobab består av akrobater och dansare från Guinea och Frankrike. Närheten till vattnet inspirerade dem att ta avstamp i klimatkrisen och adressera Guineas problem med vattentillförsel i delar av landet. Ur dialogen växte en gemensam önskan att skapa livsavgörande poesi. YÉ! är en appell till mänskligheten med budskapet att bara tillsammans kan vi bygga gemenskaper stabila nog att möta stormen.

Bilder från föreställningen

En del av Göteborgs dans- och teaterfestival

Föreställningen är en del av Göteborgs dans- och teaterfestival som anordnas 23–31 augusti. Det är en scenkonstfestival för internationell och svensk scenkonst som bjuder in internationella scenkonstkompanier och scenkonstnärer att dela sina berättelser med festivalens breda publik. Programmet är mångsidigt och sträcker sig från dans, teater och performance till musik och cirkus. Festivalen stäcker sig över flera olika scener och föreställningen YÉ! spelas bland annat på Vara Konserthus.

Föreställningen presenteras med stöd av Statens kulturråd och Riksteatern. Turnén genomförs av Cirkusnätverket Sverige.

Mat & dryck

  Barmeny


 • Hamburgare

  175 kr

  En saftig burgare på svenskt nötkött med tryffelmajonnäs, sallad, picklad lök, egengjord ketchup och Sivans ost. Serveras med pommes frites.

 • Pannoumiburgare (vegetarisk)

  175 kr

  En vegetarisk burgare på pannoumi-ost med tryffelmajonnäs, picklad lök, sallad, egengjord ketchup. Serveras med pommes frites.

 • Burratasallad med chark

  145 kr

  Krämig burrata med marinerade tomater, krispig sallad och balsamicovinäger. Serveras med klosterskinka från Eriksons Chark.

 • Ost- & charkbricka

  135 kr

  En lyxig bricka med väl utvalda lokala charkprodukter, ostar från Sivans ost, marmelad, oliver, grönsaker, kex och bröd.

 • Ostsmörgås

  55 kr

  En klassisk ostsmörgås med hårdost och brieost. Toppas med grönsaker.

Förboka mat och dryck

Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.