Till innehåll på sidan

23 feb 2024

Första bandsläppet – Lucifer klara för festivalen Vara In Rock

Lucifer står mot svart bakgrund och tittar in i kameran

Idag släpps det första bandet till Vara in Rock – Lucifer. Festivalen Vara In Rock äger rum den 2 november och är en total rock'n'roll-upplevelse där etablerade rocklegender och de hetaste up and coming-banden från hela Europa samlas under samma tak till en endagsfestival.

– Det känns riktigt kul att kunna presentera Lucifer som det allra första släppet till Vara In Rock Festival. Extra roligt också att de nyligen släppt sitt femte studioalbum, som utan tvekan kommer att vara en kandidat till årets hårdrocksalbum, säger Nicki Lowe från Beardmen som är medarrangör tillsammans med Vara Konserthus.

Sedan sin start i Berlin 2014 har Lucifer, som leds av karismatiska sångerskan Johanna Platow Andersson, släppt fem album med sin mix av hårdrock, doom och ockulta inslag.

Huvudsakliga influenser är Black Sabbath, Pentagram och BlueÖysterCult och sedan bandet fick förstärkning av Nicke Andersson (The Hellacopters, Entombed etc) har de sin hemmaplan i Stockholm.

– Jag, som personligen uppskattar det karakteristiska soundet från hårdrockens guldålder på 70-talet, kan tydligt höra starka influenser från ikoniska band som Black Sabbath och BlueÖysterCult i Lucifers musik, samt flörten med de ockulta och mystiska inslagen, vilket ger en nick till det kultförklarade bandet Coven.

Det här släppet riktar sig till de som, precis som jag, har en förkärlek för den klassiska hårdrocken med slagkraftiga refränger, säger Nicki Lowe.

In Rock: Ett skaraborgskt samarbete

Tidigare har In Rock-festivalen huserat i Skövde, men nu har vi gått samman med festivalarrangören Beardmen för att arrangera In Rock för första gången i Vara.

Det kommer att vara två scener under festivalen: Sparbanken Blackbox och restaurangscenen. Festivalbesökarna kan njuta av rockmusik, foodtrucks och dryck vid två fullt utrustade barer som håller öppet hela kvällen. Det kommer även finnas möjlighet att också boka bussresa till och från festivaleni samband med biljettköp.

– Vi har länge velat arrangera en festival och vi vet att många efterfrågat mer rock på våra scener. När vi mötte Beardmen klickade vi direkt och beslöt oss för att arrangera In Rock tillsammans i Vara. Det är också ett perfekt tillfälle att visa vad vår scen Sparbanken Blackbox går för. Vi ser fram emot släppa fler band till festivalen de närmaste månaderna, säger Sara Törn, produktionschef.

Läs mer om evenemanget och boka biljett!

Lyssna på Lucifer:

Dela