Till innehåll på sidan

13 okt 2023

Jubileumsfestivalen – Fyra dagar magi

Danny Saucedo står på Stora Scenen och pekar mot publiken samtidigt som han sjunger. I bakgrunden syns hans basist.

I oktober 2023 ägde vår jubileumsfestival rum. En sprudlande fest som blev till fyra oförglömliga dagar för oss alla! Dags för en tillbakablick på de händelserika dagarna som nu är en glittrande del av vår historia.

Festivalen inleddes på torsdagen 5 oktober och hela konserthuset var fyllt av glädje och förväntan. Huset var pyntat i festlig skrud och självklart fanns det bubbel, invigningstal och mingel på repertoaren innan Göteborgs Symfoniker gav en konsert som blev startskottet.

Sen följde många minnesvärda ögonblick under dagarna som följde:

Konserten ”Nox Borealis” med norrskensprojektioner i taket och skrattfesten med Marika Carlsson. Den hyllade musikern och poeten Daniel Boyacioglu, jazzpianisten Mathias Landæus och Bohuslän Big Band och deras möte i konserten ”Äkta Vara”. Danny Saucedos efterlängtade konsert i Stora salen och Bohuslän Big Bands specialskrivna sång som sammanfattade vår relation under 20 år. 

– Vår festival blev precis den svängiga kulturkarusell som jag hoppades på. Vi spände bågen till det yttersta och släppte loss scenkonst i alla former, för alla åldrar och på alla våra scener samtidigt. Kommer speciellt minnas känslan under lördagen när luftakrobater tolkade en modern version av Vivaldis årstider högt uppe under taket i blackboxen, minns konserthusets VD Petra Kloo.

"Att sammanföra konstnärer från olika håll och ge utrymme för nya tolkningar av klassiska uttryck för att skapa något nytt, unikt och relevant på plats – det är precis vad Vara konserthus vill stå för nu och i framtiden"

/ Petra Kloo, VD

Dela