Till innehåll på sidan
Porträttbild av Ann-Sofie Söderqvist.

Ann-Sofi Söderqvist och Bohuslän Big Band

Söderqvists specialskrivna verk "Seasons" utforskar naturens skiftningar och mänskliga känslor i en kraftfull konsertupplevelse. Detta är första gången verket framförs på scen.

fredag
1 mars 2024

Ord. pris 325 kr

1 tim 15 min (ingen paus)

Sparbanken Blackbox
Passerat

Seasons är en musikalisk resa signerad tonsättaren och storbandsledaren Ann-Sofi Söderqvist. Musiken är specialskriven för Bohuslän Big Band och utgår från naturens skiftningar och människans inre tillstånd. Ta chansen att sitta i publiken när verket framförs för första gången!

Här får du uppleva en konsert som inte bara är fylld av jazzens magi utan också utforskar ett brett spektrum av känslor – från de mest subtila nyanserna till de kraftfullaste uttrycken. Det är också en chans att uppleva två av de mest framstående inom sin genre. Bohuslän Big Bands unika uttryck i samklang med Ann-Sofis förmåga att skapa dynamisk musik gör konserten till en minnesvärd upplevelse.

Seasons – ett specialskrivet verk

Det specialskrivna verket Seasons är ett instrumentalt stycke där en huvudsolist är i fokus i varje del. Delarna i verket kommer att reflektera olika säsonger, både i människans inre liv och i naturen, och vara fristående men samtidigt bilda en helhet med ett övergripande tema.

– I mitt arbete som kompositör jobbar jag ofta med ett stort känsloregister, från det svagaste till det kraftfullaste uttryck, och så blir det även i detta nya samarbete. De eviga teman jag bär med mig är närheten till naturen, fred och empati. Musiken står naturligtvis på egna ben, har sitt eget existensberättigande bara i sin kraft av att vara musik, men dessa värden är min klangbotten, berättar Ann-Sofi Söderqvist.

Denna produktion är en del av Ann-Sofi Söderqvists tid som Artist in Residence hos Vara Konserthus och Bohuslän Big Band. Produktionen genomförs med stöd av Kulturrådet.

Musikerna i Bohuslän Big Band spelar på scenen.

Bohuslän Big Band. Foto: Daniel Strandroth.

Mat & dryck

  Barmeny


 • Kryddig köttfärspaj med picklad lök och vitlöksdressing

  125 kr

 • Jordärtskockssoppa med rosmarinknäcke och getost – vegetarisk

  115 kr

 • Kycklingsallad toppad med bacon och Sivans ost

  145 kr

 • Konserthusets chark- och briesmörgås

  135 kr

  En lyxig smörgås på surdegsbröd med väl utvalda charkprodukter, brieost från Sivans ost och ärtostcrème.

Förboka mat och dryck

Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.