Till innehåll på sidan
Tecknad bild av blåsmusiker.

Blåsmusikens dag

Hela huset fylls med blåsmusik. På scen ser du bland annat Bohuslän Big Band och Next Generation Big Band. Fri entré!

lördag
25 maj 2024

Ord. pris 0 kr

5 tim

Stora salen

Fri entré men du behöver boka plats!

Köp biljett

Fira Blåsmusikens dag på Vara Konserthus. Hela huset fylls med storband, musikskolor och massa instrument. Gamla och unga, proffs och amatörer – alla möts under samma tak för att hylla blåsmusiken. Medverkar gör bland annat Vara Konserthus eget storband Bohuslän Big Band samt vårt prisbelönta ungdomsstorband Next Generation Big Band. Du är varmt välkommen att komma och fira tillsammans med oss! 

Programmet i Stora salen pågår mellan kl. 11.00 och 16.00 och olika storband, orkestrar och ensembler håller kortare konserter. Du väljer själv om du vill lyssna på en programpunkt eller sitta i publiken hela dagen. Detaljerat program presenteras under våren. Det är fri entré till hela dagen, men du behöver boka en gratisbiljett.

Vad är Blåsmusikens dag?

Det här är dagen då Sveriges samlade blåsarkraft mobiliserar och visar styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nutida och framtida musikliv. Med fantasi, engagemang och med gemensamma krafter ser vi till att blåsmusiken fortsätter att klinga! Dagen bildades på initiativ av Kungl. Musikaliska Akademien 2016. Detta blir femte året som firandet genomförs.