Till innehåll på sidan
Vita boxar står på golvet, upp sticker ett par fötter iklätt rosa och en person med fluffig rosa huvudbonad.

Svansen

Premiär för föreställningen Svansen! Föreställningen spelas som skolföreställning och visas för kommunens förskolebarn.

onsdag
31 jan 2024

35 min

Studion

Skolföreställning, du kan inte boka biljett.

Med en stor, fluffig, rosa svans möter tre dansande vänner dig. De hejar på dig en efter en, och sen får du smyga fram och sätta dig ner. Men vad gömmer sig egentligen bakom det silvriga berget? Med svansarna i högsta hugg leker de sig igenom världen. De skojas, kivas och busar och undersöker platsen vi är på. Är vi ens kvar på jorden?

Med Svansen har koreografen Minna Krook skapat en dansföreställning som är både lekfull och eftertänksam. En föreställning om vänskap och nyfikenhet, men också om omtanke och hur vi tillsammans tar hand om det vi har runtomkring oss. Minna har varit verksam som koreograf sedan 1999 och har skapat dansföreställningar för barn, unga och vuxna.

Svansen är för barn i åldrarna 3–5 år. Det är första gången Spinn jobbar med just den här målgruppen. Föreställningen har skapats under Spinns Artist in Residence på Vara Konserthus 2023–2024. Föreställningen spelas som skolföreställning för kommunens förskolebarn och har premiär i Vara 31 januari!

Varför skolföreställning?

Att barn och unga ska kunna uppleva skratt och pirr i magen genom scenkonst är något vi brinner extra för. från Vara Kommun riktar strålkastarljuset på barn och unga och deras möjligheter att ta del av scenkonst där skolföreställningarna en viktig del. Skolföreställningarna ger barn och unga möjlighet att hitta nya intressen, lära sig något utifrån föreställningens tema och ett miljöombyte i vardagen. Det vidgar vyer och får alla att växa!

Skolföreställningar