
Ale Möller & Lena Willemark
Ale Möller och Lena Willemark åker på turné med ett handplockat band och nytt album som förenar tradition och nyskapande.
söndag
19 april 2026
Den mångfaldigt prisade duon Ale Möller och Lena Willemark presenterar nya albumet Nordankväden, tillsammans med ett handplockat band bestående av några av landets mest spännande folk- och jazzmusiker från både den äldre och yngre generationen.
Fioler och näverlurar, hackbräden och skalmejor. Kohorn, kulning, live-elektronik och musikantisk ekvilibrism – här ryms det personliga, det traditionella, det nyskrivna och det improviserade. Med Nordankväden förnyar och bevarar Willemark och Möller den nordiska folkmusiken i en kraftfull och generös konsert med hög intensitet och extra allt!
Ale Möller och Lena Willemark fann varandra som spelkamrater på 1980-talet genom sin gemensamma kärlek till äldre folkmusik och en vilja att utforska nya uttryck inom traditionen. Tillsammans har de medverkat i flera projekt (bl.a. Frifot, Jul i Folkton, Enteli) där de förnyat svensk folkmusik, vilket lett till en rad prestigefyllda priser – från kungliga medaljer till en plats i Swedish Music Hall of Fame.
I nära femtio år har de varit ledande röster på den svenska folkmusikscenen. Med Nordan-projektet fördjupar de sig i medeltida ballader – berättelser som speglar människans eviga känsloliv och livsfrågor, där tradition möter mystik. Musiken, både traditionell och nyskriven, framförs i långa sviter där akustiska och elektroniska element möts med respekt för folkmusikens rötter. Projektet började med albumet Nordan (1994), en succé med Grammis, över 60 000 sålda skivor och internationella framgångar.
Nu återvänder de med albumet Nordankväden, i samarbete med producenten Hampus Norén och skivbolaget Supertraditional – en nystart och fortsättning på det ikoniska samarbetet.
Mat & dryck
Varmrökt lax
185 kr
Serveras med örtstuvad potatis samt crudité på fänkål, lök och gurka.
Konserthusets kycklingsallad
145 kr
Krispig sallad med dressing på Sivans ostar, toppad med bacon och hyvlad ost.
Prästostpaj med sparris
130 kr
Serveras med ramslöksmajonnäs, klosterskinka från Eriksons Chark och sallad.
Räksmörgås
175 kr
Klassisk räksmörgås på tekaka med handskalade räkor, ägg, tångmajonnäs gjord på olja från Skebygårdar, grönsaker och citron.
Barmeny
Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.